Испанският премиер Педро Санчес съобщи днес, че ще продължи да

...
Испанският премиер Педро Санчес съобщи днес, че ще продължи да
Коментари Харесай

Премиерът на Испания Педро Санчес ще остане на поста си

Испанският министър председател Педро Санчес заяви през днешния ден, че ще продължи да заема поста си , откакто след започването на следствие за корупция против брачната половинка му. Това оповестяват от Reuters.

По-рано  Санчес се срещна с крал Фелипе VI - стъпка, която би била нужна, в случай че беше решил да подаде оставка. Въпреки това министър председателят разгласи в телевизионно послание, че е уведомил монарха за решението си да остане. Той беше поощрен да остане от през уикенда, уточни още Санчес.

" Реших да продължа, в случай че е допустимо даже по-силен като министър-председател. Това не нормалната работа, нещата ще бъдат разнообразни ", съобщи той в национално предаване.

Премиерът изненада както опозицията, по този начин и съдружниците си, когато съобщи предходната седмица, че анулира всички събития към публичните си отговорности, с цел да обмисли овакантяване. Той разказа правосъдното следствие на брачната половинка му Бегона Гомес за търговия с въздействие и бизнес корупция като проведено от негови съперници.

Припомняме още, съдът стартира, Бегоня Гомес, за търговия с въздействие и корупция. Действията започнаха по тъжба на акцията против корупцията " Манос Лимпияс ", чийто водач има връзки с крайната десница. Те считат, че Гомес е употребила въздействието си, с цел да обезпечи спонсори за академични магистърски курс, който е управлявала.
 Прокуратурата изиска преустановяване на делото за корупция против брачната половинка на испанския министър председател
Прокуратурата изиска преустановяване на делото за корупция против брачната половинка на испанския министър председател

Педро Санчес обмисля дали да подаде оставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР