Руската банка Сбербанк, която беше засегната тежко от западните санкции

...
Руската банка Сбербанк, която беше засегната тежко от западните санкции
Коментари Харесай

Санкционираната Сбербанк пуска на пазара серия смарт телевизори

Руската банка Сбербанк, която беше наранена тежко от западните наказания против Москва поради събитията в Украйна, показа гама смарт тв приемници.

Те са най-новото допълнение към софтуерния боеприпас на компанията, предава Ройтерс.

Сбербанк се пробва да развива своите нефинансови поделения, като електронната търговия, технологиите и облачните услуги, в опит да се бори с намаляващите правила на облага в банковия бранш. По всяка възможност този развой ще продължи, защото глобите доведоха до прекъсване на бизнеса на банката в доста европейски страни.

Сбербанк напусна съвсем всички свои европейски пазари по-рано този месец, обяснявайки хода си с отлива на капитали и заканите за личния състав и имуществото. Стъпката беше неизбежна, откакто Европейската централна банка подреди на трезора да затвори европейското си поделение.

В партньорство с комерсиалната верига за софтуерни артикули M.Video, Сбербанк стартира продажбата на смарт тв приемниците, които употребяват виртуалния софтуерен помощник на банката и оферират услуги, като онлайн стрийминг и доставка на храна от цифровата ѝ екосистема.

Сбербанк не разкрива какъв брой харчи за технологии, само че става въпрос за голяма инвестиция, която продължава да се усилва, на фона на изместването на тактиката на компанията, която желае да се концентрира повече върху софтуерните устройства и решения.

Акциите на Сбербанк, които са мажоритарна благосъстоятелност на съветското държавно управление, се сринаха, откакто Русия стартира своята "специална военна интервенция " в Украйна и западните страни постановиха невиждани наказания на съветския финансов бранш.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР