Руската агресия никога не е било ограничена само до Украйна,

...
Руската агресия никога не е било ограничена само до Украйна,
Коментари Харесай

Ден 46: Зеленски обяви Путин за заплаха за цяла Европа

" Руската експанзия в никакъв случай не е било лимитирана единствено до Украйна, цяла Европа е цел ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в свое изказване в събота късно вечерта.

Той прикани Запада да наложи цялостно ембарго върху съветските енертийни продуктии да достави спомагателни оръжия на Украйна.

Представители на американското разузнаване пък предвиждат, че съветският президент Владимир Путин може да употребява поддръжката на Съединени американски щати за Украйна като съображение за нова акция за интервенция в американската политика, съобщи Асошиейтед прес.

Часове по-късно министърът на стопанската система на страната Юлия Свидиренко разгласи, че Украйна не разрешава всевъзможен импорт от Русия, един от основните ѝ търговски сътрудници преди войната с годишен импорт на стойност към 6 милиарда $, и прикани и други страни да последват образеца ѝ, като наложат по-сурови стопански наказания на Москва, съобщи Ройтерс.

Отсега нататък никакви артикули на Руската федерация няма да могат да бъдат внасяни на територията на нашата страна, написа във Facebook министърът на стопанската система Юлия Свидиренко.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари обмяната на артикули и услуги сред двете прилежащи страни на процедура беше спряла, само че вчерашното решение трансформира прекратяването на вноса в закон.

Бюджетът на врага няма да получи тези средства и това ще понижи неговия капацитет да финансира войната, акцентира министър Свидиренко. Тази стъпка на Украйна може да служи за образец за нашите западни сътрудници и да ги подтиква да засилят глобите против Русия, в това число с въвеждането на енергийно ембарго и изолираност на всички съветски банки, добави министърът на стопанската система.

Преди ден от Киев оповестиха, че са подготвени на " огромна борба " в източната част от територията си, предпочитана цел на Москва, където евакуацията на цивилни жители продължава поради страховете от идна атака.

След като отдръпна войските си от района на Киев и от Северна Украйна, Русия трансформира в приоритет цялостното преодоляване на Донбас, който от 2014 година е отчасти следен от проруски сепаратисти.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи също по този начин нощес в изявление за Асошиейтед прес, че е решен да продължава да упорства за мир, без значение от съветските офанзиви против цивилни, които изумиха света, и възобнови молбата си другите страни да изпращат повече оръжия преди предстоящото разширение на сраженията в източната част на страната.

Зеленски даде изявлението си ден откакто минимум 52 души бяха убити при въздушен удар по железопътна гара в източноукраинския град Краматорск и излизането нескрито на доказателства за убийства на цивилни откакто съветските войски не съумяха да завладеят Киев.

" Никой не желае да договаря с човек или хора, които са изтезавали този народ. Това е разбираемо. И като мъж, като татко, разбирам доста добре това ", сподели Зеленски. Но " не желаеме да губим благоприятни условия, в случай че имаме такива, за дипломатическо решение ".

" Трябва да се борим, само че да се борим за живота. Не можеш да се бориш за праха, когато няма нищо и не са останали хора. Затова е значимо да спрем тази война ", сподели Зеленски.

Президентът уточни, че е уверен, че украинците ще одобряват мира, без значение от ужасите, на които са станали очевидци по време на продължаващата повече от 6 седмици война.

Независимо то очакванията за мир, Зеленски призна, че би трябвало да бъде " реалист " за вероятностите за бързо решение, като се има поради, че до момента договарянията са били лимитирани до диалози на ниско равнище, които не включват съветския президент Владимир Путин.

Зеленски даде изявлението в мощно укрепения президентски комплекс, където прозорците и коридорите са предпазени от купчини чували с пясък и тежковъоръжени бойци.

Държавният глава прояви осезаемо възприятие на отчаяние и примирие, когато беше запитан дали доставките на оръжия и друго съоръжение, които неговата страна е получила от Съединени американски щати и други западни страни, са задоволителни да извърнат хода на войната.

" Все още не са задоволителни ", сподели Зеленски и мина на британски, с цел да подчертае думите си. " Разбира се, че не са задоволителни ". Той въпреки всичко означи, че е налице нараснала поддръжка от Европа и сподели, че доставките на американско оръжие се форсират.

На въпрос дали е щял да бъде избавен животът на повече хора, в случай че доставките на оръжие бяха по-бързи, Зеленски отговори, че постоянно търсим отговори у някой различен, само че " аз постоянно диря отговори в себе си. Направихме ли задоволително, с цел да ги получим? ", сподели президентът за оръжията. " Направихме ли задоволително тези водачи да ни повярват? Направихме ли задоволително? ".

" Дали ние сме най-хубавите за това място и за това време? Кой знае? Аз не знам. Вие запитайте себе си ", сподели в умозаключение Зеленски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР