Руска туристическа агенция обещава семейно ски пътуване до луксозен курорт

...
Руска туристическа агенция обещава семейно ски пътуване до луксозен курорт
Коментари Харесай

На ски в Северна Корея: Първите поканени са руски туристи

Руска туристическа организация дава обещание " фамилно ски пътешестване до първокласен курорт " край столицата на Северна Корея Пхенян.

Това е първата реклама откогато изолираната страна затвори границите си поради Covid-19, отбелязва CNN.

Срещу 750 $ съветските туристи към този момент могат да се запишат като първите, които ще се върнат в страната за четиридневно пътешестване до ски курорта Масикрьонг, съгласно обявата на уеб страницата на съветската туристическа организация " Восток Интур ".

" В Масикрьонг ще се озовете в същински парадайс за феновете на зимните спортове ", гласи рекламата, която акцентира " чистия планински въздух и превъзходните гледки ".

Рекламираното пътешестване до е планувано да потегли от съветския пристанищен град Владивосток на 9 февруари.

Според обявата таксата покрива двупосочните полети от Владивосток до Пхенян и пътуването с рейс до ски курорта, който се намира на върха на 1360-метров връх.

Маршрутът включва и визити на локални музеи и храмове.

CNN потърси за коментар основаната в Русия туристическа организация " Восток Интур ".

Според нейния уеб страница организацията провежда постоянни екскурзии до Китай, като севернокорейското пътешестване е последното й допълнение.

Саймън Кокеръл, общоприет управител на Koryo Tours, съобщи, че това ще бъде първото му пътешестване до Северна Корея след затварянето през януари 2020 година Определи го като " позитивен знак ", само че предизвести да не се допуска, че значи по-широко възкръсване на туризма.

" Бих бил внимателен в догатката, че това ще докара до общо отваряне за всички туристи ", счита специалистът.

Северна Корея не е оповестила обновяване на туризма, само че съгласно държавната осведомителна организация KCNA министърът на външноикономическите връзки Юн Джонг Хо се е срещнал с губернатора на Администрацията на морските територии на Москва Олег Кожемяко по време на визитата си в Северна Корея през декември.

KCNA заяви, че двете страни са разискали " въпросите за слагане на междурегионалното икономическо съдействие на по-висок стадий ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР