Русия заяви днес, че тази нощ е неутрализирала 19 украински

...
Русия заяви днес, че тази нощ е неутрализирала 19 украински
Коментари Харесай

Русия заяви, че тази нощ е неутрализирала 19 украински дрона

Русия съобщи през днешния ден, че тази нощ е обезвредила 19 украински дрона в четири съветски области и над Черно море, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12614
" Бе осуетен опит на киевския режим да извърши терористично нахлуване с 19 въздушни дрона против обекти на съветска територия ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

" Системите за противовъздушна защита прехванаха и унищожиха дронове в Курска (2), Брянска (5), Орловска (4) и Краснодарска (2) област, както и над Черно море (6) ", посочи ведомството.

В Орловска област офанзивата бе ориентирана против обекти на енергийната инфраструктура, написа в информационното приложение " Телеграм " губернаторът Андрей Кличков.

В Краснодарска област тази нощ избухна пожар в петролна рафинерия, се споделя в изказване на локалните служби за незабавна помощ. Не се оповестява обаче да има връзка сред пожара и офанзивата с дронове. Агенция Франс Прес отбелязва, че рафинерията, в която е избухнал пожарът, е станала цел на офанзива с дронове предходната година.

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, територията на Русия постоянно става обект на удари и офанзиви с дронове, за които Москва твърди, че са дело на Киев.

В този подтекст съветската войска съобщи през днешния ден, че министърът на защитата Сергей Шойгу е инспектират команден център на съветските войски, сражаващи се в Украйна.

Съобщава се, че Шойгу е изслушал отчети за обстановката на фронта и че е благодарил на бойците за техните сполучливи дейности на множеството посоки. Не се споделя по кое време тъкмо е била осъществена инспекцията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР