Русия засилва ударите си срещу ключови украински градове, а жителите

...
Русия засилва ударите си срещу ключови украински градове, а жителите
Коментари Харесай

Експлозии през нощта в Киев, удари и в Харков

Русия ускорява ударите си против основни украински градове, а жителите им не престават да оказват гневна опозиция. Боеве се водят на север, изток и юг в Украйна.

Около 3-4 мощни детонации са чути през нощта в Киев. Столицата публично е под украински надзор. Що се отнася до конвоя от танкове и военни камиони, който е до Киев, там наподобява няма придвижване, колоната е спряла. Говори се, че има проблем с дефицит на гориво и храна.

Удари са нанесени и във втория по величина град Харков.

Удари от въздуха са нанесени и в град Изюм, на два часа югоизточно от Харков. Местните управляващи оповестяват за минимум осем починали измежду цивилното население, измежду които и две деца.

Жителите на южния град Енергодар се събраха пред локалната електроцентрала, с цел да не позволен съветските сили да поемат надзор над нея. А жителите на Мелитопол в югоизточната част на Украйна излязоха на митинг против съветското наличие.

След редица потвърждавания и отхвърляния на информацията, град Херсон евентуално е под съветски надзор. Ако тази информация се окаже вярна, това ще е първият огромен град под съветски надзор.

Очаква се договарянията сред Украйна и Русия да продължат.

Един милион души към този момент са избягали от Украйна в прилежащи страни, по данни на Организация на обединените нации.

Снощи общото заседание на Организация на обединените нации осъди с голямо болшинство дейностите на Русия в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР