Русия започна военна операция в Украйна, след като властите на

...
Русия започна военна операция в Украйна, след като властите на
Коментари Харесай

Путин обяви война на Украйна

Русия стартира военна интервенция в Украйна, откакто управляващите на Донецката и Луганската национални републики се обърнаха с молба за оказване на подпомагане за „ прекъсване на експанзията на Киев. Това заяви съветският президент Владимир Путин в свое послание в четвъртък.
Той сподели, че Москва ще се стреми да „ демилитаризира и денацифицира “ Украйна, прикани украинските военни да смъкнат оръжията си и предизвести за незабавна реакция при положение на опити за интервенция в протичащото се извън.

Украинските военни командни центрове в градовете Киев и Харков бяха атакувани от ракетни удари, заяви новинарският уебсайт „ Украинска истина “, цитирайки чиновник на украинското вътрешно министерство.

„ Военната интервенция “

Путин, след апела на националните републики на Донбас, взе решението да организира „ специфична военна интервенция “: „ Нейната цел е да отбрани хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от киевския режим в продължение на осем години и по тази причина Русия ще се стреми да демилитаризира и денацифицира Украйна, както и да изправи пред съд тези, които са направили голям брой кървави закононарушения против цивилни, в това число жители на Руската федерация.

Окупацията на украински територии не е включена в проектите на Москва, тя съставлява правото на народите на Украйна на самоопределяне. Президентът също по този начин повтори, че Русия не може да разреши на Киев да придобие нуклеарни оръжия и напомни „ неприемливото“ разширение на НАТО на изток.

„ Предупреждението на Путин“

Путин прикани украинските военни „ неотложно да смъкнат оръжие и да се приберат вкъщи “: „ Всички военнослужещи от украинската войска, които съблюдават това условие, ще могат свободно да изоставен зоната на бойните дейности и да се върнат при фамилиите си “. Цялата отговорност за вероятно клане „ ще бъде напълно на съвестта на ръководещия режим на територията на Украйна“.

Обръщайки се към жителите на Украйна, той свърза дейностите на Русия със самоотбрана против основаните за нея „ заплахи“ и „ едно още по-голямо злополучие от това, което се случва през днешния ден “: „ Колкото и да е мъчно, апелирам ви да разберете това и призоваваме за взаимоотношение, с цел да обърнем тази трагична страница и да продължим дружно напред“.

„ Който се пробва да ни пречи и още повече да основава закани за нашата страна, за нашия народ, би трябвало да знае, че отговорът на Русия ще бъде неотложен и ще ви докара до такива последствия, които в никакъв случай не сте изпитвали в историята си. Ние сме подготвени за всяко развиване на събитията са взети всички нужни решения в това отношение. Надявам се, че ще бъда чут“, съобщи съветският водач.

Първи реакции на Запада

Веднага по-късно беше оповестен писмен апел от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в който той афишира Русия виновна за „ умишлена война, която ще донесе пагубни загуби на живот и премеждия “ и предизвестява, че „ Съединени американски щати, нейните съдружници и сътрудници ще отговорят по обединен и съдбоносен метод “. Байдън съобщи, че ще даде послание по-късно в четвъртък, с цел да разгласи по-нататъшни стъпки на Вашингтон и неговите съдружници против Русия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свика среща с представителите на страните членки на алианса, на която ще бъдат прегледани последствията от съветските дейности против Украйна.

frognew.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР