Русия забави от днес работата на социалната мрежа Туитър за

...
Русия забави от днес работата на социалната мрежа Туитър за
Коментари Харесай

Русия забави "Туитър" заради вредни съобщения

Русия забави от през днешния ден работата на обществената мрежа " Туитър " за 100% от мобилните устройства и за 50% от стационарните, тъй като съгласно Роскомнадзор доста известия нарушават съветското законодателство, се споделя на  на ведомството, представен от ТАСС.

Според държавния надзирател обществената мрежа пренебрегва сигналите против апели за самоубийства на малолетни, против детска порнография и против известия, подбуждащи към наркомания. Роскомнадзор предизвестява, че може да прибегне до цялостно блокиране на мрежата на територията на Русия.

" Туитър " не е отстранил до днес 3168 неразрешени в Русия информации (от които 2569 призоваващи за самоубийства, 450 с детска порнография, 149 с инструкции за използване на наркотици). Имало е и апел за всеобщо самоубийство на малолетни на 3 март 2021 година От Роскомнадзор били отправени 28 000 претенции за унищожаване на противозаконни информации и позовавания.

От 1 февруари в Русия работи закон, съгласно който обществените мрежи сами би трябвало да отстраняват неразрешено наличие и да блокират противозаконни профили. Ако се двоумят, са длъжни да се съветват с Роскомнадзор. Преглед на съдържанието на мрежите на 25 февруари посочил, че най-вредна е ролята на " Туитър ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР