Към момента ФИА вижда огромен шанс в този проект, но

...
Към момента ФИА вижда огромен шанс в този проект, но
Коментари Харесай

Ключови срещи определят дали Андрети и Дженеръл Моторс влизат с отбор във Формула 1

Към момента ФИА вижда голям късмет в този план, само че няма утвърждение от останалите тимове
Серия от срещи преди Гран При на Маями този уикенд значително ще решат дали Формула 1 ще се снабди с нов тим от 2026-а.

Не е загадка, че големи упоритости за влизане в спорта има първенецът от 1978-а Марио Андрети, който със своята компания и с голямата поддръжка на " Дженеръл Моторс " желае да сътвори нова суперсила в най-популярния авто спорт.

ФИА към този момент утвърди огромния проект на Андрети, за който се допуска, че в ролята си на американски отбор доста ще увеличи така и така растящия с големи темпове интерес към Формула 1 оттатък океана.

На този стадий обаче проектът за тим " Андрети-Кадилак " не среща наложителното утвърждение на самата Формула 1 и тимовете в нея, които не са очаровани от концепцията за поява на нов отбор.

Но това не тормози семейство Андрети, които започнаха да строят своята база край пистата " Силвърстоун " и даже наеха 60 чиновници, които ще стартират работа по болида за Формула 1.

Ако тимът получи " зелена светлина " за сезон 2026 той първо ще взе участие с мотор на различен производител, само че към 2028-а ще е подготвен със собствен личен, създаден от американския колос " Дженеръл Моторс ".

Този уикенд в Маями предстоят против сред Андрети и представители на всеки един от тимовете, като някогашният първенец и синът му Майкъл ще желаят да чуят точни и ясни аргументи за отхвърли, който получиха преди време.

Самият Марио Андрети бе споделил в свое изявление, че е подготвен да извърши всички условия на тимовете във Формула 1 и даже да се откаже от голям % от наградния фонд, в случай че това е нещото, което ги тормози.

" Досега сме имали единствено една среща с тимовете, това е проблем. Не сме говорили задоволително с отборите, по тази причина би трябвало да обсъдим всичко с тях. Не съм изгубил вяра, защото продължаваме да работим за постигането на тази цел. Вече е ясно, че работим съществено, не е единствено да приказваме.

Ясно е, че всичко е поради финансови аргументи. Опитваме се да им кажем, че ще създадем всичко, което те изискат от нас, само че никой нищо не ни споделя. Само повтарят, че не ни желаят, с цел да не се изложим. Но ние няма да се изложим, също така имаме поддръжката на Дженерал Мотърс, които са част от плана ", сподели Андрети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР