Измежду над 390 000 варианта ще бъде генериран тестът. Ако

...
Измежду над 390 000 варианта ще бъде генериран тестът. Ако
Коментари Харесай

Строги мерки за матурата по БЕЛ: МВР и ДАНС бдят за изпитния вариант

Измежду над 390 000 разновидността ще бъде генериран пробата. Ако се включи и тематиката за есето, или за интерпретативното съчинение, това става над 4 милиона разновидността
В 759 учебни заведения и в 4185 зали в страната ще се състои утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература. За него заявки са подали над 50 000 зрелостници. Ангажирани са 12 970 квестори, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Тази година няма смяна във формата на теста, който се състои от 22 задания с избираем отговор, от 16 с къс свободен отговор и от две с уголемен свободен отговор. Последният 41-и въпрос включва есе по заложена тематика или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени произведения.

Началото на матурата е в 8:30 часа, а резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни.

" Самите изпитни въпроси, които са 41, ще се генерират на следващия ден сутринта в 5:30 ч., всред над 390 000 разновидността ще бъде генериран пробата. Ако се включи и тематиката за есето, или за интерпретативното съчинение, това става над 4 милиона разновидността. Утре след 6:00 ч. ще " тръгнат " тези разновидности, и то на модули, към обособените учебни заведения, с цел да бъдат разпечатани и да се дават на зрелостниците. Взели сме всевъзможни ограничения във връзка с " приключване " на избрана информация, включително и за наличие на представители на Министерството на вътрешните работи и на ДАНС при самото изтегляне на тестовите разновидности ", сподели по-рано през днешния ден пред публицисти служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Той заяви, че към момента има единствено един карантиниран възпитаник в Пловдив, който ще се яви на следващия ден на матурата в обособена зала.

Има гарантирано видеонаблюдение в класните стаи, което също ще даде опция за почтеност на матурата, само че освен на утрешната, а и на всички изпити, свързани със зрелостниците през идващите дни, сподели министър Цоков.

Той означи, че на 20 май е втората матура, която е за изпит по професионална или профилирана подготовка, по-късно ще са и държавните изпити по желание на зрелостниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР