Русия включи страните членки на Европейския съюз, Великобритания, Канада и

...
Русия включи страните членки на Европейския съюз, Великобритания, Канада и
Коментари Харесай

Русия обяви за неприятелски страните, наложили ѝ санкции заради войната. Сред тях е и България

Русия включи страните членки на Европейския съюз, Англия, Канада и други в листата си с „ вражески “ страни, заяви Радио Свобода. Става въпрос за страните, подкрепили глобите против Москва поради войната в Украйна.

Руските компании и жители ще могат да връщат отговорностите си към кредитори от страните в листата единствено в рубли, а всички транзакции с компании от тези страни ще би трябвало да бъдат одобрявани от специфична комисия за надзор на задграничните вложения.

За прав път Русия страни през май предходната година. Първите включени в него бяха Съединени американски щати и Чехия, а новината пристигна на фона на обтегнатите връзки сред Москва и Прага, откакто упрекна съветското военно разузнаване за гърмежи във военни хранилища през 2014 година

Сега в листата има 50 страни. Решението за включването на всички страни от Европейския съюз , в това число и България , Англия, Канада, Япония, Швейцария, Северна Македония, Украйна и други пристигна, откакто те постановиха или се причислиха към наказания против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна.

Санкциите включват изключване на съветски банки от световна система за, възбрана за търговия с водещи съветски компании, възбрана за внасяне на еврови банкноти в Русия, блокиране на имуществото на съветски олигарси и политици на Запад.

Русия стартира война против Украйна на 24 февруари. От началото на нашествието над милион и половина украинци са напуснали страната си в опит да избягат от сраженията. Съобщава се за стотици убити цивилни. Организация на обединените нации направи първа стъпка към търсенето на правосъдна отговорност на Москва за дейностите ѝ в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР