Русия вероятно е подсилила някои от своите части западно от

...
Русия вероятно е подсилила някои от своите части западно от
Коментари Харесай

Руските сили разбраха, че са неподготвени и минават в отбрана

Русия евентуално е подсилила някои от своите елементи западно от река Днепър с мобилизирани резервисти. Това оповестява английското военно разузнаване в последната си сводка.

Отбелязва се обаче, че подкреплението е с извънредно непълен състав. През септември съветски офицери разказват роти в Херсонска област като състоящи се от сред шест и осем души всяка, при нужни към 100 военнослужещи, цитира news.bg.

През последните шест седмици имаше явен ход от страна на съветските сухопътни сили към прекосяване към дълготрайна отбранителна позиция в множеството региони на фронтовата линия в Украйна. Това евентуално се дължи на по-реалистична оценка, че съветските сили в Украйна изпитват мощен дефицит на персонален състав и са зле подготвени, заради което сега са способни да поддържат единствено отбранителни интервенции.

Дори в случай че Русия успее да консолидира дълготрайни отбранителни линии в Украйна, нейният действен проект ще остане уязвим, показват от английското Министерство на защитата.

В отчета се отбелязва, че с цел да си възвърне самодейността, Москва ще би трябвало да приготви по-висококачествени, мобилни сили, които са способни динамично да противодействат на украинските пробиви и да организират лични широкомащабни настъпателни интервенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР