Русия вече конфискува руските активи на европейски енергийни компании. Първи

...
Русия вече конфискува руските активи на европейски енергийни компании. Първи
Коментари Харесай

Москва си присвоява активи на европейски енергийни компании. Първи в списъка са Uniper и Fortum


Русия към този момент конфискува съветските активи на европейски енергийни компании. Първи в листата са немската Uniper - компанията, която преди войната в Украйна беше най-големият вносител на съветски газ освен в Германия, само че и в Европа, и финландската Fortum, заяви Ройтерс. Агенцията се базира на декрет, подписан от съветския президент Владимир Путин. Финландската компания е мажоритарен притежател на Uniper и е един от най-големите задгранични вложители в съветската енергетика.

към този момент заведе заведе арбитражно дело против държавния съветски газов колос " Газпром " поради понесени загуби, откакто той първо понижи, а в последна сметка приключи доставките на природен газ за Европа по газопровода " Северен поток ". Това да малко да банкрутира немското сдружение, само че държавното управление в Берлин се намеси и го избави. Финландия - само че посредством друго енергийно сдружение - Gazum - към този момент завоюва арбитраж против Москва поради опита ѝ едностранно да промени газови контракти и да изисква заплащания в рубли по тях, предявявайки и искания за непокрити по този метод отговорности. България също отхвърли да се съобрази с едностранна смяна в контракта с " Газпром " и да заплаща в рубли, а Русия спря газа за страната предходната година.

Според новия декрет на Путин, оповестен от Кремъл, съветската страна е поела временeн надзор върху съветското поделение на немското сдружение - Uniper SE, и над съветските активи на Fortum Oyj. Руската държавна осведомителна организация ТАСС твърди, че документът разрешава на Москва да поема краткотраен надзор върху задгранични активи, в случай че съветски активи в чужбина бъдат иззети.

Това решение е взето " по отношение на нуждата от предприемане на незабавни ограничения в отговор на недружелюбни и противоречащи на интернационалното право дейности на Съединени американски щати и включилите се към тях непознати страни и интернационалните организации, ориентирани към нелегално отнемане на Руската федерация от съветски физически или юридически лица от право на благосъстоятелност и (или) ограничение на това право на благосъстоятелност, с цел да се защитят националните ползи на Руската федерация ", се споделя в указа, представен от организация " Интерфакс ". Очевидно мярката, подхваната от Путин, е в отговор на глобите против Москва и близки до Кремъл компании и хора, наложени в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Временно ръководство се вкарва във връзка с движимо и недвижимо имущество на задгранични лица, свързани с вражески страни, скъпи бумаги, дялове в уставния капитал, имуществени права, намиращи се на територията на Русия, написа в документа. " Неприятелски " за Русия са всички страни от Европейски Съюз, включително и България, както и членките на НАТО, Япония и други, оповестили се срещу войната и наложили наказания против режима на Путин.

В ролята на " краткотраен шеф " на присвоените активи ще влиза Федералната организация за ръководство на собствеността, с изключение на ато съветският президент не реши друго. Временният шеф упражнява пълномощията на притежател на имуществото, като направените от него разноски ще са за сметка на приходите от потреблението на взетите активи, излиза наяве още от указа, оповестен късно във вторник.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР