Русия твърди, че доставките на оръжия от НАТО за Украйна

...
Русия твърди, че доставките на оръжия от НАТО за Украйна
Коментари Харесай

Лавров говори за световна война. Германия ще изпраща танкове.

Русия твърди, че доставките на оръжия от НАТО за Украйна са " законни цели " за нахлуване. " Разбира се, че тези оръжия ще бъдат законна цел за съветската войска ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление по съветската телевизия, което беше споделено от профила в Телеграм на съветското външно министерство. Оръжейни депа, в това число и в Западна Украйна, към този момент са били сходни цели повече от един път, добави той. " И по какъв начин да е другояче. " " Когато НАТО влиза посредством заместител де факто във война с Русия и изпраща на този собствен заместител оръжия, то тогава човек прави това, което се прави във война. "

През последните дни от ден на ден страни от НАТО оповестиха, че ще изпратят непосредствено и тежки оръжия, с които Украйна да се пази от съветските офанзиви. Под тежки оръжия се имат поради бойни танкове и бронетранспортьори, тежка артилерия, военни кораби, военни самолети и хеликоптери, както и по-големи бронирани коли.

Във вторник, 26 април, от медийни изявления стана ясно, че Германия е дала зелена светлина за изпращането на танкове за Украйна. Управляващата коалиция води дълга полемика по тематиката.

" Реална заплаха " от Трета международна война

В своето изявление Лавров предизвести и за заплахата от експлоадирането на нова международна война. " Опасността е сериозна, тя е действителна и не трябва да бъде подценявана. " Запитан за съпоставяне на сегашната обстановка с Карибската рецесия съветският външен министър сподели, че " тогава имаше фактически доста малко правила ", малко " писани правила ", само че разпоредбите за държание били напълно ясни - в Москва било ясно по какъв начин се държи Вашингтон и във Вашингтон било ясно по какъв начин ще се държи Москва. И през днешния ден имало малко правила, добави Лавров, препращайки към контракта за нуклеарно разоръжаване New Start. Но в същото време всички други принадлежности за надзор на въоръжаването били на практика унищожени. Сергей Лавров акцентира, че също така по време на Карибската рецесия през 1962 е имало информационен канал, на който ръководителите на Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати са се доверявали. Днес нямало подобен канал и никой даже не се и опитвал да го сътвори.

Нови упреци към Зеленски

Относно тематиката мирни договаряния с Украйна Лавров сподели, че Русия щяла да продължи договарянията. Същевременно обаче той акцентира, че " положителната воля има своите граници ". И когато нямало отговарящ ответен отговор, преговорният развой нямал късмет. В тази връзка Лавров укори украинския президент Володимир Зеленски, че единствено " имитира " подготвеност за договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР