Русия струпва десетки хиляди военни в опит да засили офанзивата

...
Русия струпва десетки хиляди военни в опит да засили офанзивата
Коментари Харесай

Зеленски: Русия струпва хиляди военни в източната част на Украйна

Русия струпва десетки хиляди военни в опит да ускори офанзивата си в източната част на страната, съобщи президентът Володимир Зеленски.

Предстои решителен интервал за Украйна, защото съветските сили се преоборудват, обновяват и преразпределят, настояват западни представители.

Съединените щати и Англия оповестиха, че изследват дали съветските сили са употребявали химически оръжия в Мариупол. Битката за контрола върху основния пристанищен град продължава.

Украйна не разполага с нужните оръжия, с цел да избави Мариупол, сподели Зеленски.

Екип на американската телевизия CBS се срещна с него в тъмните коридори на командния му център в Киев. Репортерът споделя, че това е цитадела, цялостна с войски, картечници, мини, експлозиви. Президентът и неговият личен състав живеят в укрепленията от началото на войната.

" Тук би трябвало да е мрачно, не можете да включите осветлението, тъй като бомба може просто да дохвъри по време на въздушен удар. Преди да направя нещо, проучвам обстановката. Винаги съм го правил умерено, без безпорядък. Може да не съм най-силният боец. Обичам фамилията си. Искам да пребивавам още доста години, само че избирайки дали да тичам или да бъда с моя народ, несъмнено, че съм подготвен да дам живота си за страната си ", споделя Зеленски във видеото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР