Русия спира действието на сертификатите, издадени на българските компании „Терем

...
Русия спира действието на сертификатите, издадени на българските компании „Терем
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 14 юли


Русия стопира действието на документите, издадени на българските компании „ Терем - Летец” и „ Авионамс”. Това заяви представителят на Министерство на външните работи на Русия Мария Захарова на брифинг.

„ Обърнахме внимание, най-малко съгласно наличната информация, че редица страни от НАТО и Европейски Съюз не престават да доставят военно съоръжение на киевския режим и възнамеряват да провеждат ремонта му в промишлени предприятия в Източна Европа. Като ответна мярка съветската страна реши да спре действието на документите за авиационни ремонтни компании, издадени на българските компании „ Терем - Летец” и „ Авионамс”, изясни Захарова.

Третият мандат за сформиране на държавно управление е спешен и в това отношение политическата партия, на която ще бъде връчен, е изправена пред доста сериозен риск. При крах това би имало неприятни последствия от позиция на електоралните резултати.

По думите му наподобява, че към този момент президентът Румен Радев не е решил на коя партия ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. Той (държавният глава - б.р.) избра още веднъж да одобри предлагането на " Демократична България " за междинни съвещания и то с всички политически партии, като в известна степен се пробва да трансферира този нелек избор на самите политически партии, добави доцент Гълъбов.

Третият мандат отива в Българска социалистическа партия. Това научи News.bg от свои източници. Държавният глава щял да направи жест към социалистите макар комплицираните си връзки с управлението на алената партия.

След разпада в Има Такъв Народ партията на Слави Трифонов не била алтернатива. Пред Румен Радев била алтернативата Българска социалистическа партия, които не отидоха на консултациите в президентството, или Демократична България, които почетоха поканата му, само че пък твърдо са " за " изгонването на съветските дипломати. Ако третият мандат отидел при десните, това щяло да настрои русофилите против президента.

Закриването на профилираните съдилища и прокуратури не опонира на Конституцията. Решението е признато единомислещо с 10 гласа от Конституционния съд.

Така Конституционен съд отхвърли настояването на основния прокурор Иван Гешев за определяне на противоконституционност.

От ГЕРБ-СДС смятат, че доверието към 47-ото Народно заседание е изчерпано и съгласно групировката не може да се откри формула за каквато и да е поддръжка в границите на сегашния парламент. Това изясни ръководителят на ПГ на партията Десислава Атанасова след срещата при президента за втория мандат.

„ Ясно е, че държавното управление падна след избор на съмнение. Ежедневната мъка с това, че няма кворум, даже за съвещания на Народното събрание, няма парламентарна поддръжка, е напълно явна. В този смисъл, всяко бавене на парламентарната и конституционна процедура считаме, че е изцяло безсмислено”, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР