Отпускаме 10 млн. за справяне с щетите от наводненията в

...
Отпускаме 10 млн. за справяне с щетите от наводненията в
Коментари Харесай

Главчев: Отпускаме пари за хотелите, които приемат бежанци от Украйна

" Отпускаме 10 млн. за справяне с вредите от наводненията в Карловско отпреди две години ". Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев при започване на днешното съвещание на Министерски съвет.

Постановление ще бъде признато и за разпределяне на средства за хотелите, приели украински бежанци след войната в Украйна.

Главчев напомни, че периодите по построяването на Националната детска болница ще бъдат съкратени. " На 1 юни стартирахме разчистването на терена за градежа на Националната детска болница. Оттогава до през днешния ден предприехме много дейности в посока на редуциране на всички периоди. Разчистването на терена от 7 месеца се понижи на 5 месеца. Преди края на годината ще имаме забележителен прогрес ", изясни Главчев.

Той обаче разяснява, че изпълнителят на плана не е правил действия два дни подред. " Направихме инспекция, от през днешния ден към този момент са подхванати дейности откакто казахме на здравния министър доктор Галя Кондева. Ще следим изкъсо какво се случва по плана ", увери Главчев.

Той съобщи, че ще посети границата с Турция. " Ние предприехме метод с Турция трасетата да са симетрични и да може да се прави инспекция и от двете страни. Такива срещи ще проведем и с други страни, които желаят. Предвижда се Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево да стане най-големият сухоземен пункт, по тази причина би трябвало да се контролира трафикът там ", акцентира министър председателят.

Главчев посочи, че одобряват разпореждане за разпределяне на 10 млн. за наводненията от преди две години в Карловско.

Министерски съвет ще отпусне и средства за хотелите, приели украински бежанци. " Днес одобряваме и разпореждане за украинските бежанци, т.е. ще отпуснем пари за хотелите, които одобряват украински бежанци ", акцентира Главчев.

Относно провеждането на изборите 2 в 1 на 9 юни Димитър Главчев увери, че всичко е наред. " В петък ще бъде направено последното събиране, на което ще бъдат поканени и ЦИК ", добави Главчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР