Русия следи отблизо всяка военна дейност на Корейския полуостров, съобщава

...
Русия следи отблизо всяка военна дейност на Корейския полуостров, съобщава
Коментари Харесай

Русия твърди, че е нащрек за действията на Северна Корея

Русия " следи от близко " всяка военна активност на Корейския полуостров, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на РИА Новости.

Предупреждението на съветското външно министерство идва малко откакто Северна Корея одобри закон, потвърждаващ правото ѝ да нанася превантивни удари с нуклеарни оръжия, с цел да се отбрани при определяне на идна офанзива от всевъзможен тип, ориентирана против управлението на Северна Корея и командването на нейните нуклеарни сили.

От ведомството акцентират, че " последните дейности на Съединени американски щати " са затруднили убеждаването на Северна Корея, че нейната сигурност може да бъде обезпечена с политически, а не с военни средства, и упрекна Вашингтон в дестабилизиране на полуострова.

В последните месеци се ускоряват опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година, откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР