Русия ще подкрепи решението на жителите на Донбас, Запорожие и

...
Русия ще подкрепи решението на жителите на Донбас, Запорожие и
Коментари Харесай

Путин: Русия ще подкрепи решението на Донбас, Запорожие и Херсонска област за референдуми

Русия ще поддържа решението на жителите на Донбас, Запорожие и Херсонска област за тяхното бъдеще, което ще бъде признато на референдуми. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в сряда в телевизионно послание, оповестяват съветски медии.

„ Ние ще подкрепим решението за тяхното бъдеще, което ще бъде взето от болшинството поданици на Донецката и Луганската национални републики, Запорожка и Херсонска област “, ​​добави още Путин.

„ Ние не можем, нямаме морално право да предаваме близки на нас хора, с цел да бъдат раздрани от палачи, не можем да не откликнем на тяхното откровено предпочитание сами да дефинират ориста си, парламентите на националните републики на Донбас, както и военно-цивилните администрации на Херсонска и Запорожка област взеха решение да проведат референдум за бъдещето на тези територии и се обърнаха към нас, към Русия, с молба да подкрепим сходна стъпка. От своя страна Русия ще направи всичко, с цел да обезпечи безвредни условия за осъществяване на референдум, с цел да могат хората да изразят волята си, акцентира Путин.

Властите на Донецката и Луганската национални републики, както и администрациите на Запорожката и Херсонската области взеха решение да проведат референдуми за присъединение към Русия като субекти на федерацията. Гласуването във всички тези територии ще се организира от 23 до 27 септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР