Русия се надява конфликтът в Нагорни Карабах скоро да спре,

...
Русия се надява конфликтът в Нагорни Карабах скоро да спре,
Коментари Харесай

Конфликтът в Нагорни Карабах няма да приключи скоро, каза Путин

Русия се надява спорът в Нагорни Карабах скоро да спре, само че даже да не бъде решен дефинитивно, страните би трябвало да спрат огъня допустимо най-бързо. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в изявление, фрагмент от което излъчи през днешния ден телевизия " Россия-24 ".

" Надяваме се в най-скоро време този спор да бъде преустановен. Но и да не бъде привършен до дъно - по всичко проличава, че това няма да стане скоро, при всяко състояние призоваваме, още един път желая да го кажа, призоваваме за прекъсване на огъня и това да стане колкото може по-бързо ", сподели съветският държавен глава, представен от ТАСС.

" Азербайджан, Армения, Нагорни Карабах - това са все територии, където живеят хора, нечужди за нас. Стига да посоча, че у нас в Русия живеят към 2 милиона азербайджанци и над 2 милиона арменци по наши калкулации. Огромен брой жители на Русия поддържат тесни, даже роднински връзки и с двете републики. Трагедията, естествено, е голяма. Загиват хора, огромни са загубите и от двете страни ", установи Путин.

Положението в Нагорни Карабах бе разисквано през днешния ден в телефонен диалог сред Владимир Путин и азербайджанския президент Илхам Алиев, който поздрави съветския си сътрудник за рождения му ден, заяви пресслужбата на Алиев. Двамата са разменили отзиви по отношение на вероятностите в азербайджанско-руските връзки. Международната общественост прикани страните в спора да прекратят неотложно огъня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР