Русия порази Украйна с хиперзвукови ракети Кинжал. Това съобщиха украинските

...
Русия порази Украйна с хиперзвукови ракети Кинжал. Това съобщиха украинските
Коментари Харесай

Русия порази Украйна с хиперзвукови ракети

Русия порази Украйна с хиперзвукови ракети " Кинжал ". Това оповестиха украинските управляващи в сутринта на 2 януари, представени от " Униан ".

Най-много вреди са нанесени в Киев.

" В Подолски има избухнали пожари на няколко места. В Святошински е ударена постройка на обществената инфраструктура. В Печерски е изумен покрив на многоетажна постройка. В Оболонски е ударен склад и е избухнал пожар. В Деснянски избухна пожар в супермаркет ", уточни столичният кмет Витали Кличко.

Video of the consequences of the Russian terrorist attack on Kyiv
— Ukrainian Front (@front_ukrainian)

Според него в региона Соломенски е избухнал пожар в многоетажна постройка. В резултат на ракетната офанзива са ранени 10 души, девет от които са приети в болница.

Временно е спряно електрозахранването на някои къщи в регионите Шевченко, Святошински, Голосеевски, Подолски и Оболонски. 

Ранени има и при ракетни удари в Харковска област. 

" Има няколко попадения в центъра на Харков, в жилищни региони. Там е избухнал пожар, на мястото са пристигнали спасители. Информацията за жертвите сега се обяснява ", заяви кметът на Харков Игор Терехов.

" Според актуална информация сега лекарите оказват помощ на шестима потърпевши ", разгласи губернаторът на Харковска област Олег Синегубов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР