Русия планира да подведе под отговорност в международен трибунал, който

...
Русия планира да подведе под отговорност в международен трибунал, който
Коментари Харесай

Русия ще създаде международен трибунал за разследване на престъпления, извършени от украинци

Русия възнамерява да подведе под отговорност в интернационален арбитражен съд, който сама ще учреди, повече от двеста украинци за закононарушения против човечеството, съобщи ДПА.

Трибуналът ще бъде основан и управителен от интернационалните организации, в които членуват Русия и нейни сътрудници, съобщи ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин в изявление за в. " Росийская газета " през днешния ден. Той добави, че страни, сред които Боливия, Иран и Сирия, са изразили интерес към присъединяване в трибунала.

Според Бастрикин сега текат следствия и против жители на Англия, Канада, Нидерландия и Грузия за присъединяване им във войната на страната на Украйна.

Двама британци и един марокански жител към този момент бяха наказани на гибел от проруските сепаратисти в Донецка област, като сега текат обжалвания на присъдите.

Самата Русия е изправена пред над хиляда и триста наказателни процедури против към четиристотин души в Международния углавен съд за закононарушения против цивилното население в Украйна. В предварителните следствия повече от двеста и двадесет души са открити за отговорни за закононарушения против човечеството.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР