Русия отсъстваше днес в началото на изслушването пред Международния съд

...
Русия отсъстваше днес в началото на изслушването пред Международния съд
Коментари Харесай

Русия игнорира Съда на ООН в Хага

Русия отсъстваше през днешния ден при започване на чуването пред Международния съд на Организация на обединените нации по иск, импортиран от Украйна, която упорства най-високата правосъдна инстанция на организацията да подреди на Москва да спре военната си инвазия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Съдът съжалява, че Руската федерация не се яви на процедурата по чуване ", съобщи Джоан Донахю, председателката на съда. Тя уточни, че е била известена за отсъствието й от посланика на Русия в Нидерландия, където заседава съдът.  

Посланикът на Москва Александър Шулгин съобщи, че съветското държавно управление няма желание да взе участие в чуването, сподели тя.

" Фактът, че местата, които Русия трябваще да заеме, са празни, приказва доста ", разяснява пред съда Антон Кориневич от украинската делегация.

" Няма ги тук пред съда, те са на бойните полета, водейки нападателна война против моята страна ", добави той.

" Това е методът, по който Русия урежда своите разногласия ", добави дипломатът.

В желае си, импортиран преди седмица - малко след съветското навлизане, Киев упорства Международният съд на Организация на обединените нации да вземе незабавни ограничения, като разпореди Русия да спре нашествието си в Украйна, преди да се произнесе всъщност, за което може да потрябват години.

Международният съд на Организация на обединените нации има " отговорността да работи ", продължи Антон Кориневич. " Русия би трябвало да бъде спряна и съдът има своя роля, с цел да бъде спряно това ", съобщи той. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР