Русия очаква обстановката в Донбас и в другите контролирани от

...
Русия очаква обстановката в Донбас и в другите контролирани от
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията в Донбас ще бъде стабилизирана, Русия ще може да развива тези територии

Русия чака ситуацията в Донбас и в другите следени от нея територии да се стабилизира и умерено да може да развива тези райони. Това съобщи по видеоконферентна връзка президентът Владимир Путин на среща с учители, представен от ТАСС.

" Разбира се, чакаме обстановката да бъде нормализирана, ще можем умерено да развиваме тези територии, помагайки ви да укрепите страната като цяло. На вас и всички хора в тези територии, които в продължение на дълги години дружно с вас търпяха ограничения и в сърцето си се стремяха да се причислят към Русия - бездънен реверанс ", сподели той, обръщайки се към учителка от град Макеевка в самопровъзгласилата се Донецка национална република.

В изявлението си, излъчено онлайн по малкия екран, Путин заяви, че е подписал декрет с " корекции " на частичната готовност за някои категории учащи.

В частност става дума за отсрочване на военната работа за категории студенти като тези, които са се записали да учат в упълномощени частни университети, както и за младежи, записани в стратегии за следдипломна подготовка, показва Ройтерс.

Путин добави, че Русия изпитва " огромно почитание " към украинския народ макар, по думите му, " сегашната обстановка ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР