Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по

...
Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по
Коментари Харесай

Григор Димитров победи френски квалификант в Рим и се класира за четвъртия кръг

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на шампионата по тенис на клей в Рим с награден фонд от 9.09 милиона евро. Първата ракета на България победи със 7:6 (3), 6:3 квалификанта Теренс Атман (Франция).

Хасковлията поведе с пробив и 2:1 в първия сет, само че позволи равнене до 3:3. Стигна се до тайбрек, в който Димитров поведе с 5:2 и завърши частта при 7:3.

В самото начало на дуела, игран при прохладно време, най-хубавият български тенисист падна и по-късно изпитваше болки в глезена, само че това не му попречи да реализира краен триумф в мача.

Българинът, който след четири дни ще чества 33-тия си рожден ден, завоюва подаването на французина за 4:2 във втория сет. След това съумя да завърши дуела при личен начален удар от третата си опция за час и 43 минути на корта.

В четвъртия кръг в италианската столица поставеният под номер осем в схемата Григор Димитров ще се изправи против спечелилия от напълно американския мач сред Себастиан Корда и Тейлър Фриц.

" Много сложен мач, само че през днешния ден беше борба. Много сложни условия. За жал стъпих на погрешно и ми трябваха няколко гейма, с цел да успокоя играта. Трябваше да бъда стабилен и да не позволявам неточности. С всеки минал мач става все по-трудно, задължен съм да подвигна равнището ", сподели Димитров на корта след успеха против Атмане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР