Русия обяви пред високопоставен представител на Организацията на обединените нации

...
Русия обяви пред високопоставен представител на Организацията на обединените нации
Коментари Харесай

Русия поиска отстъпка, за да продължи зърнената сделка

Русия разгласи пред почитан представител на Организацията на обединените народи (ООН), че удължаването на периода на съглашението за експорт на зърно през черноморски пристанища на Украйна зависи от готовността на Запада да облекчи износа на селскостопански артикули и торове от Русия, се споделя в известие на съветското министерство на защитата, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Руският заместник-министър на защитата Александър Фомин е декларирал пред заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации, отговарящ за филантропичните въпроси, Мартин Грифитс, по време на срещата им в Москва, че удължаването на периода на договорката, с помощта на която стана вероятен износът на украински селскостопански артикули от нейните южни пристанища на Черно море " непосредствено зависи от обезпечаването на цялостното използване на всички съглашения, които са реализирани ".

Русия твърди, че не може да изнася торове и химикали, като да вземем за пример амоняк, заради резултата, който западните наказания оказват върху логистиката, заплащанията, превозването на артикули и застраховката им. Облекчаването на тези ограничавания е основна част от " зърнената договорка ", реализирана през юли с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, е позицията на ръководещите в Москва.

Преди по-малко от седмица съветските управляващи показаха загрижеността си пред Организация на обединените народи по отношение на съглашението за износа на зърно през черноморски украински пристанища. Те са декларирали готовността си да отхвърлят подновяването на договорката през идния месец, в случай че техните искания не бъдат прегледани. Това е споделил в изявление за Ройтерс съветският дипломат в Организация на обединените нации Генадий Гатилов.

Споразумението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли, проправи пътя на Украйна, с цел да възобнови тя износа си на зърно през черноморските пристанища, които бяха затворени след съветската инвазия. Чрез него Москва завоюва гаранции за личния си експорт на зърно и торове.

Споразумението спомогна да се избегне световна продоволствена рецесия, защото Русия и Украйна са едни от най-големите експортьори на зърно в света, а Русия заема първото място по експорт на торове. Москва обаче неведнъж изрази несъгласието си с използването му, потвърждавайки, че към момента среща компликации при търговията на торове и хранителни артикули.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР