Русия обвини Украйна за убийството на лидера на проруските сепаратисти

...
Русия обвини Украйна за убийството на лидера на проруските сепаратисти
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна за убийството на лидера на сепаратистите в Донецк

Русия упрекна Украйна за убийството на водача на проруските сепаратисти в източната украинска Донецка област Александър Захарченко, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Има всички учредения да се допуска, че зад убийството стои режимът в Киев, който нееднократно е употребявал сходни способи за премахване на инакомислещи и неуместни хора ", съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС. Тя упрекна прозападните управляващи в Украйна, че вместо да изпълнят Минските съглашения и да търсят решение на вътрешния спор, "киевската партия на войната осъществя терористичен сюжет, обърквайки в допълнение така и така комплицираната конюнктура в района ".

Смъртта на Захарченко демонстрира, че Киев е решил да стартира "кървава битка " и се е отказал от обещанията си да търси мир, сподели Захарова, представена от Ройтерс.
Говорителката на съветското външно министерство прикани интернационалната общественост да изиска от Киев независимо следствие на убийството на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Александър Захарченко, прикани Захарова, представена от ТАСС. Като се има поради "марионетността на политическата система на Украйна ", интернационалната общественост би трябвало и да управлява това следствие, добави тя.

Председателят на Народния съвет (парламента) на ДНР Денис Пушилин също упрекна украинските управляващи, че стоят зад покушението, съобщи ТАСС.

Руският президент Владимир Путин осъди убийството на водача на Захарченко, съобщи Ройтерс.

В изказване, публикувано от Кремъл, Путин дефинира убийството като лицемерен акт, целящ да дестабилизира нежния мир в района. Руският президент сервира съболезнования на фамилията на Захарченко.

За разлика от съветското министерство на външните работи и депутати, Путин обаче не упрекна Украйна за убийството, отбелязва Ройтерс.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) от своя страна съобщи, че убийството на Захарченко е резултат от спор сред "терористите и техните съветски спонсори ", съобщи Ройтерс.

"Всички обвинявания, които може да бъдат чути от съветската страна, не са правилни ", сподели говорителката на ССУ Елена Гитлянская.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР