Русия назначи нов командир, който да наблюдава войната в Украйна.

...
Русия назначи нов командир, който да наблюдава войната в Украйна.
Коментари Харесай

Кой е генерал Дворников, новият командир на руската война в Украйна

Русия назначи нов пълководец, който да следи войната в Украйна. Става дума за армейския военачалник Александър Дворников , който командва съветските сили в Южния боен окръг. Това заяви американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан в изявление за Си Ен Ен в неделя.

Русия понесе тежки загуби след началото на нашествието си в Украйна на 24 февруари, като не съумя да превземе основни градове, в това число столицата Киев. По-рано този месец Москва заяви, че ще отдръпна войските, атакуващи от север, и ще ги преразположи на изток, където Кремъл се стреми да обкръжи украинските сили.

Според Съединени американски щати назначението е част от смяната в тактиката на Русия след първичния крах. Кремъл не е удостоверил информацията публично.

60-годишният военачалник е служил в Чечня през 90-те. През 2015 година става първият съветски пълководец, управлявал военни интервенции в Сирия . Там той става прочут с бомбардировките над цивилни региони, довели до голям брой жертви. От 2016 година той управлява Южния боен окръг, който включва Крим - украинският полуостров, анексиран от Русия през 2014 година

Дворников е награден от Путин с медала Герой на Русия, едно от най-високите държавни оценки, за работата му в Сирия.

Руският пълководец е бил „ оня тип главорез, който сме виждали да прави сходни акции [в Чечения и Сирия], където има извънредно доста цивилни жертви, заличаване на цивилни зони “. Това сподели за него пенсионираният генерал-лейтенант на Съединени американски щати Марк Хертлинг в изявление със Си Ен Ен.

Хертлинг добави, че съгласно него Кремъл ще накара Дворников да „ обезпечи триумф “ до 9 май, празнуван в Русия като народен празник на успеха на Съветския съюз над нацистка Германия. Денят на успеха, както е именуван в Русия, е един от най-важните празници в страната и включва боен церемониал.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР