Русия изстреля няколко безпилотни летателни апарата и една ракета при

...
Русия изстреля няколко безпилотни летателни апарата и една ракета при
Коментари Харесай

Украйна съобщи за руска атака по петролна рафинерия

Русия изстреля няколко безпилотни летателни апарата и една ракета при нощна офанзива, ориентирана към военна и жизненоважна инфраструктура в Украйна, оповестиха украинските военновъздушни сили, съобщи Ройтерс.

Според украински районни представители е била наранена петролната рафинерия " Кременчук ".

Украинските военновъздушни сили обявиха в Telegram, че 18 от 20-те изстреляни от Русия дрона " Шахед " са били унищожени, преди да доближат задачите си. Унищожена е била и ракетата. Въпреки намесата на украинската противовъздушна защита петролната рафинерия " Кременчук " в централната Полтавска област, която е била нееднократно обект на съветски удари, е била изумена и подпалена, заяви Филип Пронин, началник на военната администрация на региона. 

" Пожарът е сподавен. Ситуацията е под надзор ", добави той в Telegram. Все още няма данни за жертви и украинските представители се пробват да научат повече детайлности за разрушенията. Пронин заяви, че рафинерията е спряла работа след съветския удар.

Агенция Ройтерс прецизира, че не може да ревизира тази информация от самостоятелен източник. Няма и коментар от страна на Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР