Русия използва изнасилванията като военна стратегия, която прилага върху деца

...
Русия използва изнасилванията като военна стратегия, която прилага върху деца
Коментари Харесай

Експерт на ООН: Русия раздава виагра на войниците и използва изнасилванията като военна стратегия

Русия употребява изнасилванията като военна тактика, която ползва върху деца и възрастни, върху дами и мъже, а самите бойци получават от командирите си виагра, с цел да популяризират терора по-ефективно. Това съобщи пред Агенция Франс Прес специфичната представителка на Организация на обединените нации за половото принуждение при спорове Прамила Патън.

Новините от украинския фронт за половото принуждение стават все по злокобни, като измежду жертвите има дами и девойки, само че също мъже и момчета. Някои от тях са били принудени да гледат изнасилванията, осъществени над техни близки и родственици, споделя Агенция Франс Прес.



„ Всичко сочи натам “, - по този начин дава отговор Прамила Патън на въпроса на Агенция Франс Прес дали Москва употребява изнасилването като оръжие във войната в Украйна.

„ Когато дамите са държани и изнасилвани с дни, когато дребни момчета и мъже са изнасилвани, когато виждаме голям брой случаи на генитално осакатяване, когато украински дами свидетелстват, че съветските бойци са снабдени с виагра, можем ясно да забележим съответна военна тактика “, - прибавя Патън.

В края на септември екипът на специфичната представителка на Организация на обединените нации разгласява отчет за известия за полово принуждение, осъществено от съветски бойци в Украйна. Докладът разказва в детайли зверското потребление на изнасилванията като инструмент за заплашване на цивилни.

Въпреки че първите свидетелства стартират да доближават до Организация на обединените нации при започване на войната, инспекцията на документи и съответни случаи лишава няколко месеца. Според Патън известията за първите изнасилвания са се появили три дни след съветската инвазия на 24 февруари. Докладът е направен въз основата на над 100 случая, като документите допълват показанията на потърпевши и очевидци. Според Патен то " удостоверява закононарушенията против човечеството, осъществени от руснаците ".

„ Според събраните свидетелски показания възрастта на жертвите е от 4 до 82 години - споделя експертката на Организация на обединените нации. - Имаме доста случаи на полово принуждение над деца, които са били изнасилвани, измъчвани и държани в плен. Сред жертвите има дами и девойки, само че също по този начин и мъже и момчета. Някои от тях са били принудени да гледат изнасилванията, осъществени над техни близки и родственици.

„ Въз основа на показанията на съветските бойци излиза наяве, че това е умишлена тактичност за обезличаване на жертвите “, изяснява той. Констатациите на проверяващите демонстрират, че руснаците получават дажба от препарата „ Силденафил “, известна под комерсиалното име виагра, което в допълнение би удостоверило тезата, че изнасилването се употребява за умишлено тероризиране на цивилни.



Както отчетът, по този начин и скорошното изявление на Прамила Патън получиха необятно медийно отразяване по целия свят. Американският CNN споделя историята на 16-годишната Даша. Млада украинка, която беше бременна и се укриваше в средата на март със фамилията си край Херсон.

Гладът я предиздвикал да напусне скривалището си и да излезе да търси храна. Натъкнала се на съветски бойци, които първи поканили нея и по-малките ѝ братя и сестри в кухнята на една от къщите. След това поискали тя да докара майка си и изнасилили бременното момиче пред очите ѝ.

„ Бяха пияни и крещяха “, споделя тя в изявление. „ Един от тях сподели, че или ще дремя с него в този момент, или ще се обади на двадесет други. Майка ѝ участвала там от самото начало.

„ Тези истории оказват помощ да се начертаят моделите на съветската войска “, разяснява CNN.

Според изследователките от университета „ Адам Мицкевич “ в Познан, Полша, Паула Томашевска и Сара Томашевска " изнасилванията, осъществени по време на въоръжен спор, се употребяват за тероризиране на хората, разтрошаване на фамилии, заличаване на общности и в някои случаи за смяна на етническата конструкция на идващото потомство “ – изяснява специалистът Сара Томашевска.

" Изнасилването се употребява като способ на битка за унижение и психическо изкривяване на съперника. Насилието на този декор се употребява за разрушение на връзките в фамилията и обществото, само че и за принуждаване на членове на враждебна етническа група да изоставен мястото си на престояване ", пишат в труда си „ Сексуалното принуждение “ Паула Томашевска и Сара Томашевска и дават образец с дейностите на Ислямска страна против язидските дами.

Това не е първият отчет на интернационална организация за половото принуждение, употребявано от руснаците по време на нахлуването в Украйна. На 13 април Организацията за сигурност и съдействие в Европа разгласява документ, описващ голям брой случаи на " обезчестяване, полово принуждение и тормоз ".

Докладът е единствено върхът на айсберга - изяснява Прамила Патен. Много е мъчно да се получи надеждна статистика по време на деен спор, а числата отново няма да отразяват действителността, тъй като изнасилването е закононарушение, осъществявано в безмълвие.

Източник: OFFNews
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР