Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон обяви в четвъртък,

...
Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон обяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Бретон: Не сме убедени, че Meta е направила достатъчно относно задълженията по DSA


Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон разгласи в четвъртък, че Комисията стартира публично следствие на Meta Platforms Inc. според Закона за цифровите услуги (DSA).  Бретон разгласи новината в обява в профила си в обществената медия " X ".

Сайтовете на Meta Platforms за обществени медии Фейсбук и Instagram ще бъдат разследвани за евентуални нарушавания на разпоредбите на Европейски Съюз за онлайн наличие, свързани с сигурността на децата, показаха регулаторите на Европейски Съюз,  като този ход може да докара до налагане на солидни санкции. 

" Не сме уверени, че Meta е направила задоволително, с цел да съблюдава отговорностите по DSA за намаляване на рисковете от негативни резултати върху физическото и психическото здраве на европейските деца в платформите на компанията - Фейсбук и Instagram ", уточни Бретон.

Европейска комисия уточни, че е решила да стартира задълбочено следствие на Фейсбук и Instagram заради опасения, че те не са адресирали съответно рисковете за децата, откакто Meta показа отчет за оценка на риска през предишния септември.

" Комисията е загрижена, че системите както на Фейсбук, по този начин и на Instagram, в това число техните логаритми, могат да подтикват поведенчески зависимости при децата, както и да основат по този начин наречените " резултати на заешката дупка ", се споделя в изказване на Комисията.

" Освен това Комисията е загрижена и по отношение на методите за гарантиране на възрастта и инспекция, въведени от Meta ", като терзанията на европейския регулатор са свързани с достъпа на деца до неуместно наличие.

От софтуерните компании се изисква да създадат повече, с цел да се оправят с противозаконното и нездравословно наличие на своите платформи според знаковия Закон за цифровите услуги (DSA) на Европейския съюз, който влезе в действие предходната година, припомня Ройтерс.

Мета към този момент е на прицела на Европейски Съюз поради дезинформацията за изборите, което е основен проблем преди решаващите избори за Европейски парламент идващия месец. Нарушенията на DSA могат да доведат до санкции до 6% от годишния световен оборот на компанията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР