Русия и Китай ще проведат съвместни военноморски учения между 21

...
Русия и Китай ще проведат съвместни военноморски учения между 21
Коментари Харесай

Русия и Китай тази седмица ще проведат съвместни военноморски учения

Русия и Китай ще проведат взаимни военноморски учения сред 21 и 27 декември, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на съветското министерство на защитата.

Съвместните учения, които се организират годишно от 2012 година, ще включват ракетни и артилерийски образователни стрелби в Източнокитайско море, сподели съветското ведомство. " Основната цел на ученията е да бъде подсилено военноморското съдействие сред Русия и Китай и да бъдат подкрепени мирът и стабилността в Азиатско-тихоокеанския район ", се прибавя в негово изказване.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, Москва се пробва да ускори своите връзки с Пекин в сферите на политиката, сигурността и стопанската система и счита китайския водач Си Цзинпин за собствен основен съдружник в антизападен съюз, показва Ройтерс. Двете страни подписаха съглашение за стратегическо партньорство " без ограничавания " единствено няколко дни преди Москва да сложи началото на най-голямата сухопътна инвазия в Европа от края на Втората международна война, само че от този момент Пекин изрази опасения във връзка съветските дейности в Украйна.

Русия сподели, че четири нейни кораба, в това число ракетният крайцер " Варяг ", ще вземат присъединяване в ученията. Тя добави, че от китайска страна ще вземат участие шест кораба. В ученията ще вземат присъединяване и самолети и хеликоптери от двете страни. Руските кораби са отплавали през днешния ден от Владивосток.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР