Крал Чарлз III вече е по-богат от майка си, покойната

...
Крал Чарлз III вече е по-богат от майка си, покойната
Коментари Харесай

Крал Чарлз III надмина по богатство покойната си майка

Крал Чарлз III към този момент е по-богат от майка си, починалата кралица Елизабет.


Според лист на таблоида Sunday Times за най-богатите хора за 2024 година, персоналното благосъстояние на английския монарх възлиза на 770 млн. $, което го прави 258-ия най-заможен човек във Англия.

Бивш негов асистент е декларирал пред изданието, че кралят е възстановил благосъстоянието си след развода си с принцеса Даяна през 1996 година, като е икономисал облагите, които е получил от херцогство Корнуол. " Той стартира да прибира парите от херцогството ", разяснява осведоменият велможа. " Тук не става дума за големи суми - няколко десетки милиона, не повече. Появиха се догатки и че Камила е внесла много пари в тяхната връзка, само че това в действителност не е правилно ".

Херцогство Корнуол е имение на стойност 1 милиард $, което включва земя, ферми, къщи и други активи. Херцогството отдава чартърен и търговски парцели в Лондон, Милтън Кийнс и Корнуол. То генерира приходи, които подкрепят принца на Уелс, неговото семейство и благотворителните му действия.

Принц Уилям наследи имението от татко си, след гибелта на кралица Елизабет през септември 2022 година Според The Sunday Times Чарлз е нараснал годишната облага на херцогството с 42,6% до над 31 млн. $ сред 2011 и 2022 година, а той е получил над 268 хиляди $ от херцогството сред 2012 и 2022 година

В същото време изданието показва имението Сандрингам в Норфолк и замъка Балморал в Шотландия като най-ценните активи на крал Чарлз, като цената на първокласните аграрни земи към Сандрингам се прави оценка на над 360 милиона $. Монархът има и други парцели, измежду които имение в Глостършир и в Уелс.

Истинското благосъстояние на английските кралски особи е извънредно мъчно да бъде изчислено, защото цената на персоналните им бижута, дарове и други предмети не е известна, а те имат и една от най-големите сбирки от творби на изкуството в света. Чарлз получава всяка година суверенна дотация от държавното управление на Обединеното кралство, финансирана от данъкоплатците, с цел да покрие разноските за публични отговорности и за поддръжка на домовете, в това число Бъкингамския замък.

 

Източник dir.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР