Ярък фрагмент от комета озари небето над части от Испания

...
Ярък фрагмент от комета озари небето над части от Испания
Коментари Харесай

Парче от комета озари небето над Испания и Португалия

Ярък откъс от комета озари небето над елементи от Испания и Португалия късно в събота, обявиха специалисти от Европейската галактическа организация.

Метеоритът е следят в небето на западния испански град Касерес, който е покрай португалската граница. От галактическата организация споделиха фрагменти в обществените мрежи от красивото събитие.

Първоначално оповестиха, че става въпрос за астероид, само че по-късно от организацията поправиха информацията. Според тях това е малко парче от комета. Изчислява се, че е прелетял над Испания и Португалия със скорост от 45 км в секунда преди да изгори над Атлантическия океан.

„ Вероятността да бъдат открити астероиди е доста ниска “, обявиха от организацията.

И в двете страни видеоклипове, снимани в няколко града, станаха извънредно известни в обществените мрежи, показвайки по какъв начин обектът пресича нощното небе с висока скорост и го осветява в ярки тонове на синьо и зелено.


Той идва от североизточния ъгъл на съзвездието Воловар
Испанската астрономическа обсерватория „ Калар Алто “ също сподели, че прелиминарен разбор от Института по астрофизика на Андалусия разкрива, че обектът има „ кометен генезис “.

По време на концерт в португалския град Барселуш обектът беше сниман да минава по небето, до момента в който певицата извършва ария. Друго видео демонстрира небето на Порто, вторият по величина град в Португалия, което светва за няколко секунди.

Рано сутринта на 30 юни 1908 година жителите на Сибир виждат нещо извънредно, което владее мозъците на учените и до през днешния ден
Мнозина се свързаха със службите за незабавна помощ, с цел да оповестят какво се е случило. Говорител на испанската работа за незабавна помощ в Мадрид сподели за организация Europa Press, че е получил няколко позвънявания.

„ Изглеждаше съвсем като дневна светлина. Всички погледнахме нагоре и го видяхме! Беше необикновено! “, описват жителите на Лисабон.

 

Източник БТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР