Русия е започнала да изтегля войските си от позиции в

...
Русия е започнала да изтегля войските си от позиции в
Коментари Харесай

Русия изтегля войските си

Русия е почнала да изтегля войските си от позиции в региона на Запорожие, оповестяват от Института за проучване на войната (ISW) във Вашингтон, представени от УНИАН.

Според анализатори окупаторите целят или прекачване на повредени бойни единици в по-отдалечените от фронта зони, или подсилване на съветските войски в северозападната част на Херсонска област. В момента обаче ISW не може да удостовери местонахождението на оттеглените сили, съобщи OffNews.bg.

По-рано ръководителят на регионалната военна администрация в Запорожие Александър Старух заяви, че съветските нашественици изтеглят войските си от Мелитопол и част от регион Василиевски, на към 45 км южно от град Запорожие, евентуално като част от ротация. Според него нашествениците се движат в посока Херсон.

Според ISW съветските сили могат да изпратят войските, с цел да защитят позициите си от украински контраатаки в региона на Херсон. Те са взели участие в конфликти в три фронтови обитаеми места, само че на 7 юни не са подхванали настъпателни дейности в региона на Запорожие, настояват специалистите. Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова направленията Запорожие и Северодонецк най-опасните направления на фронта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР