Русия е поискала от Китай военно оборудване за инвазията си

...
Русия е поискала от Китай военно оборудване за инвазията си
Коментари Харесай

Русия поиска военна помощ от Китай за инвазията си в Украйна

Русия е поискала от Китай военно съоръжение за нашествието си в Украйна, съобщи FT („ Файненшъл Таймс”), цитирайки американски високопоставени чиновници.

Безаналоговата войска на Владимир Путин към този момент трета седмица не може да доближи Киев. Москва е поискала от Пекин военно и друго съоръжение, само че не бяха разкрити повече детайлности. Има индикации, че съветската войска към този момент е изчерпала избран тип въоръжение и се нуждае от помощ. Съединени американски щати предизвестиха Китай да не се пробва да „ спасява” Русия, като оказва помощ на Москва да заобиколи западните наказания, наложени поради военната експанзия против Украйна от 24 февруари. Съветникът по сигурността към Белия дом Джейк Съливан съобщи, че Китай ще се сблъска със съществени последици, в случай че помогне на Русия да избегне глобите поради войната.

По думите му китайците са били наясно още преди нашествието в Украйна, че Русия готви експанзия. Съединени американски щати наблюдават деликатно доколко Пекин дава икономическа или материална поддръжка на Русия. Всякакви огромни старания за отбягване на глобите или поддръжка за Русия, която компенсира резултата им, ще докара до последици, предизвести Съливан. Той добави, че китайските управляващи са били осведомени „ пряко” за това. „ Няма да позволим това да се случва”, без значение коя страна оказва помощ на Русия, акцентира съветникът по националната сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР