Замесник-кметът на Oбщина ТунджаСтоян Петков, заедно с кметовете на селата

...
Замесник-кметът на Oбщина ТунджаСтоян Петков, заедно с кметовете на селата
Коментари Харесай

Сливенският митрополит Арсений пое ангажимент за средства за ремонт на  храмовете в Болярско и Златари

Замесник-кметът на Oбщина ТунджаСтоян Петков, дружно с кметовете на селата Болярско и Златари се срещнаха с новия митрополит на Сливенска духовна епархия Арсений.

Срещата е по покана на митрополита и е предизвикана от репортаж на Телевизия „ Диана “ за неприятното положение на църквите в двете села и дарителските акции на кметовете за подобряването им.

Църквата „ Свети Георги Победоносец “ в село Болярско е издигната през 2004 година и все пак има пропадания на пода и олтара е във въздуха, сподели кмета на сеолото - Ваня Пенева. По време на празника на селото - 24 май, е инициирана благотворителна акция за събиране на средства за ремонт на църквата.

Кметският наместник на село Златари - Димитър Иванове почнал ремонт на църквата „ Възнесение Господне “ (построена през 1885 г.) със събрани средства от дарения в размер на 25000 лева и непринуден труд. На съвещание на Общински съвет „ Тунджа “ са отпуснати 3000 лева, само че средствата са незадоволителни за дотъкмяване на ремонта, защото църквата не е изографисана.

По време на срещата митрополит Арсений се заел да бъдат отпуснати средства за ремонт на двете църкви.

Кметът на община „ Тунджа “ - Станчо Ставрев и кметовете на селата Болярско и Златари изричат своята признателност към Сливенския митрополит за ангажираността към проблемите и обещаната поддръжка за ремонтите на двата храма.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР