Русия е използвала санкционирания от САЩ търговски кораб Спарта-2, който

...
Русия е използвала санкционирания от САЩ търговски кораб Спарта-2, който
Коментари Харесай

Руски кораб с военен товар минал през Босфора?

Русия е употребила глобения от Съединени американски щати търговски транспортен съд " Спарта-2 " , който в края на юли е минал през турския Босфор на път от Сирия за Русия , с цел да транспортира военни товари, написа Bloomberg, като се базира на европейско разузнаване.

Източниците на организацията от европейското разузнаване считат, че " съвсем несъмнено " " Спарта-2 " е доставял военно съоръжение от сирийското пристанище Тартус , оповестява съветската редакция на BBC.

Корабът е бил видян в Сирия с транспортни средства в трюма, по-късно е минал през Босфора, а по-късно в Новоросийск са разпознати най-малко 11 транспортни средства, които евентуално е разтоварвал, написа организацията. Според данните от морското следене корабът " Спарта 2 " е прекосил Босфора евентуално без намесата на Турция, страна членка на НАТО.

Корабът е благосъстоятелност на компания, глобена от Съединени американски щати през май тази година и следена от съветското министерство на защитата.

Американски събеседник на организацията също по този начин декларира, че американското държавно управление счита, че Русия употребява търговски кораби, с цел да транспортира военни товари в Черно море.

малко след началото на съветската инвазия в Украйна, като го остави наличен единствено за търговски кораби. Турция употребява пълномощията по Конвенцията от Монтрьо за придвижването на кораби в проливите, заявявайки че желае да избегне ескалация и да предотврати рецесия в Черноморския район . стеснен разговор както с Русия, по този начин и с Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР