Русия би имала предимство пред НАТО в случай на мащабна

...
Русия би имала предимство пред НАТО в случай на мащабна
Коментари Харесай

Русия е по-подготвена за мащабна война от НАТО, посочва доклад

Русия би имала преимущество пред НАТО при положение на огромна война без авансово съобщение в непосредствена непосредственост до територията на Швеция. Това заяви шведската социална телевизия SVT, позовавайки си на отчет на научно-изследователския институт за цялостна защита (FOI), който работи под егидата на Министерството на защитата.
Според създателите на материала, Северноатлантическият алианс има някои дефекти във връзка с своята боеготовност, в това число неналичието на маневри, географско разпространяване на страните - членки на алианса и другия им боен капацитет.
 Предсрочно: Руската войска получи нови изтребители МиГ-35С Предсрочно: Руската войска получи нови изтребители МиГ-35С
Руските Въздушно-космически сили получиха нови многофункционални изтребители MиГ-35С, заяви армейският вестник „ Красная звезда&l...
При това не става въпрос за нужда от увеличение на силите на НАТО в бъдеще, а от усилване на оперативността на дейностите на организацията, отбелязва SVT, представено от Дойче веле.
„ Ако времето за огромна подготовка е малко, Русия ще има очевидно преимущество в непосредствена непосредственост до нас, преди всичко по суша “, счита Кристер Палин – началник на екипа, изготвил отчета.
Това преимущество може да се резервира задоволително дълго време, минимум до момента в който Съединени американски щати не съумеят да предислоцират повече сили, за което ще бъдат нужни най-малко няколко месеца, акцентира той.
Нападение на Москва против балтийските страни през Беларус
FOI е направил военна симулация, с цел да оцени салдото на силите на НАТО и на сътрудниците във връзка с Русия. Става въпрос за моделирано нахлуване на Москва против балтийските страни през територията на Беларус. Изводите остават същите, както и през 2020 година: Независимо, че алиансът е подхванал спомагателни стъпки за своето подсилване през последните години, в случай че Русия извърши стремглаво нахлуване против Балтика, ше има нелоши шансове за триумф, счита Палин.
 Полски военачалник: Русия може да превземе Прибалтика за два дни Полски военачалник: Русия може да превземе Прибалтика за два дни
Бившият командващ на сухопътните войски на Полша военачалник Валдемар Скшипчак разказа вероятен сюжет на военни дейности в Калиниградска о...
В отчета „ Военният капацитет на Запада в Северна Европа през 2020 година FOI прави систематизирана оценка на салдото на силите сред Запада и Русия.
В първата час специалистите показват разбор на обстановката по сигурността в Северна Европа, взаимната подготовка на НАТО за групова защита, западния и съветския боен капацитет и резултатите от военната симулация.
Във втората част са показани детайлности на обособените страни Дания, Норвегия, Финландия, Естония, Литва, Латвия, Полша, Германия, Франция, Англия и Съединени американски щати.
Потенциална военна експанзия против Запада
„ Потенциалът на Русия за военна експанзия против Запада е явен, основно през идващите няколко години, като се има поради, от една страна, явното, само че постепенно подсилване на груповата защита на Запада, и, въпреки това, предстоящото плато в развиването на съветския боен капацитет през 2020 година “, обобщава FOI.
 В Арктика се организира подготовка за допустимо морско стълкновение сред НАТО и Русия В Арктика се организира подготовка за допустимо морско стълкновение сред НАТО и Русия
Арктическият район скоро може да се трансформира в сцена на военни дейности сред НАТО и Русия. Силите на Алианса и съветският флот направиха...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР