Рушащата се сграда на бившия Гарнизонен клуб в Разград, по-известен

...
Рушащата се сграда на бившия Гарнизонен клуб в Разград, по-известен
Коментари Харесай

Сградата на бившия Гарнизонен клуб в Разград ще стане областна администрация

Рушащата се постройка на някогашния Гарнизонен клуб в Разград, по-известен като постройката на ДНА ще бъде възобновена и там ще бъде настанена регионалната администрация. Решението за прехвърлянето на парцела на улица "Свети Свети Кирил и Методий " 6 с повърхност от 713 квадратни метра със застроени в него три здания, бе взето от Министерския съвет на последното му за годината съвещание.

Днес регионалният шеф Гюнай Хюсмен съобщи, че решението е държавническо, защото това е най-хубавият метод страната да резервира постройката, която е монумент на културата, съобщи Българска телеграфна агенция.

С даването на постройката на ДНА на регионалната администрация се взема решение проблем, неуреден с десетилетия и създаващ заплаха за живота и здравето на хората, избавя се самата постройка и се обезпечава поддръжката ѝ, сподели регионалният шеф. Той акцентира, че с преместването на държавната институция в постройката ще се усъвършенства и обслужването на жителите, защото достъпът в този момент до регионалната администрация на седмия и осмия етаж в постройката на Общината е сложен.

Хюсмен изясни, че ще е нужен сериозен ремонт за възобновяване на постройката, което ще отнеме време.

По думите му, първата стъпка при започване на новата година ще е ангажиране на проектант, който да извърши вътрешното оформление на постройката съгласно функционалностите и потребностите на администрацията. Областният шеф изрази вяра, че държавното управление ще обезпечи финансиране за ремонта, само че съобщи, че ще се търсят и други благоприятни условия за финансиране.

Заместник-областният шеф Евгени Драганов разяснява, че културният живот на Разград няма да пострада от настаняването на Областна администрация в тази постройка, защото по думите му в нея ще бъде завършена многофункционална зала, която ще е от изгода на бизнеса, неправителствения бранш и държавните институции. Той добави, че за военното дело в района ще припомня незабравим знак, чието слагане следва на мястото на някогашните поделения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР