Русенският екоактивист Иван Белчев за втори път се пребори с

...
Русенският екоактивист Иван Белчев за втори път се пребори с
Коментари Харесай

Депутат тръгна на работа с нощния влак, гласят го за кмет на Русе

Русенският екоактивист Иван Белчев за повторно се пребори с преференции за място в Народното събрание

Новоизбраният народен представител от обединението  „ Продължаваме промяната – Демократична България ” Иван Белчев отпътува с нощния трен от Русе за първото съвещание на Народното събрание в сряда. Белчев пусна малко видео във Facebook по какъв начин идва с чанта в ръка на гарата и след информация с таблото с разписанието, се мята на непокътнатото си място в полупразната комбинация. За голяма изненада, купетата наподобяват относително чисти, макар дългогодишните обичаи на БДЖ.

Така дребното останали клиенти на държавните железници могат по-лесно да понесат отегчителното 10-часово клатене по раздрънканите релси. Все едно не става дума за разстояние от 300 километра, а епично пресичане на половин Европа.

Реклама

На пръв взор постъпката на Белчев наподобява като див популизъм, само че видеото беше посрещнато с позитивни мнения от негови почитатели. Повечето хора го поздравиха, че ползва на процедура екокаузите, за които от години се бори, а и не се големее. Без да хвалим ненужно Иван Белчев, ще напомним, че той е един от малцината депутати, които употребяват и градския превоз в София с цел да вървят на работа. Според правилника на Народното събрание всеки един депутат може да бъде откаран със служебна кола, а отказалите екстрата се броят на пръсти.  В предния парламент русенецът всяка заран можеше да бъде засечен в третата линия на метрото, с която се придвижва от квартал „ Красно село ” до центъра на София.

Познати на Иван Белчев са уверени, че пътуването му с трен е изцяло откровена постъпка. В Русе компютърният експерт е прочут с призванието си на цивилен и екоактивист. Основаният от него клуб Ruse GO сплотява десетки доброволци, който всяка седмица ремонтират или почистват детски площадки и междублокови пространства, засаждат дървата или провеждат туристически и спортни събития. Ролята му на цивилен деятел и герой за чист въздух, проблем, който от години кметове и държавно управление се вършат, че не виждат, очевидно се прави оценка уместно от гласоподавателите. Не инцидентно Белчев за повторно е народен представител, въпреки постоянно да е поставян обратно в листите. За вота на 2 април, екоактивиста бе пети, само че получените 1840 персонални преференции го изстреляха на второ място. Така Белчев измести Рена Стефанова от „ Продължаваме промяната ”, чиято досегашна работа като народен представител няма с какво да се започни. Освен, че в края на 2021 година премаза с колата си пресичаща на пешеходна пътека бабичка в центъра на София.

Иван Белчев евентуално ще бъде повдигнат за претендент кмет от „ Продължаваме промяната – Демократична България ” на месните избори есента, оповестява „ Уикенд “, като се базира на свои източници. Твърди се, че номинацията на екоактивистът не провокира екстаз измежду представителите на обединението в града. Мераци за поста имат не един и двама партийни номенклатурчици, само че за тяхно злощастие те са толкоз непопулярни, че шансът някой да ги припознае като носители на „ Промяната “ е нулев.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР