Русе. Промяна на диференцираното заплащане; актуализиране на учебното съдържание; отпадане

...
Русе. Промяна на диференцираното заплащане; актуализиране на учебното съдържание; отпадане
Коментари Харесай

Стоян Мирчев, БСП: Образователната система е лишена от основни принципи на възпитанието

Русе. Промяна на диференцираното заплащане; актуализиране на образователното съдържание; отпадане на единния разходен стандарт са част от предложенията, които бяха направени на срещата-дискусия „ За делниците на образованието ”, провела се в Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . В срещата, инциирана от народните представители от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ – членове на Комисията за обучение и просвета, бяха поканени и се включиха шефове на учебни заведения, учители, госпожа Росица Георгиева, краткотрайно изпълняващата длъжността шеф на Регионалното ръководство на образованието в Русе, общински съветници, представители на неправителствени организации, родители, жители. От страна на народните представители присъединяване взе господин Стоян Мирчев, от Силистренския изборен регион,.
Ангажиране на учениците през лятната ваканция; разновидности на извънкласни действия, само че в училище; актуализиране на правата и отговорностите на учителите; актуализиране на правата и отговорностите на учениците; мандатност на шефовете са още измежду нещата, които считат, че би трябвало да бъдат направени в областта на образованието, от Сдружение „ Учителска поддръжка ”, с цел да има действителна смяна към по-добро. „ Децата ни са прелестни. Децата ни са можещи, непрестанно реализират триумфи в надпревари и печелят оценки, показват България! ”, съобщи преподавател от приблизително учебно заведение за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ ”, само че той счита, че системата трансформира учебното заведение в багажно поделение, където учениците биват „ стоварвани ” на предпазване.
„ Българското обучение е благо; българският преподавател – деятел! ”, бяха думите на народния представител господин Стоян Мирчев. Той показа мнението, че просветителната система е лишена от съществени правила на възпитанието. Премахването на неповторимата дума „ култура ” от новия закон е един от най-инфарктните моменти и от групата на социалистите са импортирани оферти за промени още при започване на 44-тото Народно заседание. 12 от 19 държавни просветителни стандарта е належащо да бъдат коригирани; никакви граници при издаването на учебници - оферират се по близо 200 плана, които би трябвало да бъдат прегледани за една седмица; никакъв прогрес в приобщаващото образование; несправяне с отпадащите деца; на кръстопът сме – посредством образование-икономика или посредством икономика-образование- изреди проблемите, с които би трябвало да се бори страната и обществото Стоян Мирчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР