Русе. Кметът на Община Русе Пенчо Милков и екипът му

...
Русе. Кметът на Община Русе Пенчо Милков и екипът му
Коментари Харесай

Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна с Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 г.

Русе. Кметът на Община Русе Пенчо Милков и екипът му се срещнаха с президента на Р България Георги Първанов (2002-2012 г.). Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Повод за визитата на Първанов в Русе е представянето на книгата му " Пътуване към паметта. Разкази за политиката ". Тя преглежда безконечния спор за съвременна лява или социалдемократическа партия при започване на прехода. Бившият държавен глава споделя и спомените си като водач на политическа мощ с разнообразни идейни фракции. По думите му книгата е повече документална, в сравнение с мемоарна.
" Това не е хроника на политическата ми активност, а по-скоро опит да се пресъздам събития и процеси, които намирам за значими ", показа Първанов.

Във връзка с представянето на книгата двамата разискаха тематиката с дигитализирането и съхраняването на книжното благосъстояние.
" Нужни са доста сили и средства за това, само че е една от задачите на Община Русе ", акцентира кметът. Георги Първанов също описа за напъните си за запазване на президентската библиотека, тъй като " върху паметта би трябвало да се работи старателно ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР