Румен Радев проговори по най-важните теми – кабинета, вероятността да

...
Румен Радев проговори по най-важните теми – кабинета, вероятността да
Коментари Харесай

Радев проговори за кабинет и избори. Каза кога дава третия мандат

Румен Радев проговори по най-важните тематики – кабинета, вероятността да има нови избори и по кое време ще връчи третия мандат, в случай че се стигне до него.

-->
Няма да насроча избори за януари и февруари. Ще връча третия мандат след Нова година, тъй че изборите да са през март. Силно се надявам да не се стига до трети мандат, изрично съобщи изрично Радев по време на консултациите с шестата по величина парламентарна мощ в 48-ото Народно заседание „ Демократична България “ (ДБ). 

Разговорът мина в изострен звук и от двете страни.

Няма дребни и огромни политически сили в Народното събрание, тъй като отговорността е обща, съобщи президентът при започване на консултациите.

" На последните избори българските жители не гласоподаваха доверие на нито една политическа мощ сама да ръководи, в противен случай – Народното събрание е фрагментиран. Това прави напъните за лъчение на болшинство за решение на значимите проблеми пред българското общество един сложен, само че не неосъществим развой. Още повече, че с изключение на съставянето на държавно управление, пред Народното събрание стоят още доста други значими задания ", напомни президентът.

" Следя със угриженост това, което се случва в българския парламент и ми се коства, че не това чакат българските жители. Това, което чакаме всички, е консолидация за намиране на сполучлива формула за сформиране на ръководство, за решение на значимите проблеми ", сподели още президентът. Според него обаче борбата нараства и се чертаят нови разграничителни линии.

" Политическата система върви към накъсване ", посочи на собствен ред Христо Иванов и съобщи, че е нужен разговор, само че той да не е на безпринципна основа. Демократична България ще прави оценка по три критерии - правосъдната промяна, ясното отношение към въпросите на сигурността, рационален стопански запас, дали да сме се научили да водим разговор съдържателно и можем да демонстрираме самоограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР