Румен Радев и Илияна Йотова положиха днес клетва пред Народното

...
Румен Радев и Илияна Йотова положиха днес клетва пред Народното
Коментари Харесай

Мрежата за клетвата на Радев: Наруши Конституцията, провокира граждански размирици и всява страх

Румен Радев и Илияна Йотова поставиха през днешния ден клетва пред Народното събрание, с което сложиха началото на своя втори мандат на „ Дондуков “ 2. Ако преди 5 години обаче двамата бяха одобрявани задушевно и с някакви позитивни упования, то през днешния ден запалянковците са все по-малко.

Ето и част от мненията:

Виктор Димчев

Човек, който наруши Конституцията, който конфигурира Кирил Петков, който раздели партии и общество с пестник, който дефинира едни като честни, а други като фашисти, който предизвика цивилен безредици, който всява боязън и неустановеност от недемократично гонене на съперници, който поддържа всеки политически измамник, който му пристана, който съобщи българските ползи в Македония, който в навечерието на война се държи като зложелател на съдружниците ни, през днешния ден ще се закълне да ни води и разделя още 5 (пет) години.

Дано тези, които го избраха, някой ден схванат какъв срам е това за генерации национални битки и търсене на погубените ни идеали.

Честито на победените!

Александър Симов

Само с две фрази Румен Радев съумя да изгони ГЕРБ от пленарната зала. Денят стартира прелестно:))))

Цветан Фиков

Сричко сричков, доста е зле тоя Радев.

Когато те предизвикат - да отвръщаш със завист, е демонстрация на уязвимост. Това не е проява на мощ, нито на автентичност! А, когато ти самия ръководиш парада от 10 месеца е липса на достойство!

Поне да си беше и репетирал 2-3 пъти речта.

Говори бързо, срича, прави нелогични паузи. Като експерт по обществена реторика и обществено държание, му пиша Среден 3 по благосклонност. Само щото му е втори мандат и ще го изтърпя още 5 година

Лошо за нас, в случай че това политическо качество, е най-хубавия артикул, който може да произведем, като общество!

Петьо Блъсков

Най-новият анекдот:

Румен Радев се кълне в Конституцията.

Цветанка Андреева

Вторият мандат на Радев - Поверете му отговорност, само че не му подарявайте властта Днес чухме от Радев, че във втория си мандат ще бъде извънредно дръзновен. За разлика от първия си интервал, той към този момент няма какво да губи. Ще се старае да овладява властта с цел да откри мястото си и оттатък конституционната граница /като мандати и правомощия/ Разбрахме от какво ще се откаже във втория си мандат Румен Радев? - От революцията за сметка на властта! Ще смени юмрука с управнически скиптър и червен килим. Ще трансформира представителните си функционалности в действителна власт: Дотук си направи партия, взе силовите ведомства в Министерски съвет и съумя да превземе идеологически управническата коалиция – направи я пленник на личната си оценка и воля /4 партии ще треперят дали ще ги поддържа или събори/ Най-големият му триумф е, че изцяло монополизира „ Промяната “. Оттук и легитимността му да подчинява държавното управление и да унищожава политическата съпротива. След като съумя да наложи политически шериф за началник на Министерство на вътрешните работи и кадрово овладя службите във втория мандат ще ни предложи и нов Главен прокурор. Говорейки през днешния ден за „ подсилване на държавността “, на следващия ден ще ни предложи да ни ръководи. Ще ни предложи нова конституция и президентска Република. Както и през първият си мандат - ще пази съветското въздействие над България и кремълския пробив в евроатлантическите съюзи. Днес в речта си пред Парламента още веднъж меко подлага на критика НАТО. Абсурдно сложи възобновения от него разговор с Русия на Путин и партньорството ни с Китай наедно със съдействието със Съединени американски щати. Проблемите за Радев през втория му мандат ще дойдат първо от личните му редове. В желанието си да завладява властта няма да успее да се пребори с сякаш подчинените му партийци. Едва ли ще удовлетвори и ползите на всички олигарси които в този момент го поддържат. Колкото повече преследва съперниците си, толкоз повече ще ги консолидира в обща политическа съпротива и обща опозиция против него самия.

Александър Ненков

Гледайки речта на РуменРадев, ще има доста хора, които ще си кажат “браво ”, а моят непретенциозен прочит е, че не трябва да се изненадваме, за какво все боксуваме и за какво сме толкоз разграничени по съвсем всяка една значима за обществото ни тематика.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР