Румънското министерство на отбраната съобщи днес, че този месец са

...
Румънското министерство на отбраната съобщи днес, че този месец са
Коментари Харесай

Първите ракети земя-въздух Пейтриът пристигат в Румъния от САЩ

Румънското министерство на защитата заяви през днешния ден, че този месец са почнали да идват в Румъния част от главните съставни елементи от първата система ракети земя-въздух с огромен обхват Пейтриът, които ще влязат на въоръжение в румънските военновъздушни сили, съобщи Аджерпрес.

В известието се показва, че оборудването ще бъде превозено до Националния център за противовъздушна защита в Капу Мидия, окръг Констанца, където ще бъде тествано преди приемането на първата ракетна система.

Тестването ще приключи през втората половина половина на октомври и ще бъде последвано от образование на личния състав, което ще продължи и през 2021 година благодарение на американски военни.

" С влизането на въоръжение на ракетните системи Пейтриът земя-въздух с огромен обхват румънската войска ще увеличи отбранителния си и възпиращ потенциал, което ще докара до по-добра защита на националното въздушно пространство, което е част от въздушното пространство на НАТО ", се отбелязва в известието.

Румъния купи от Съединените щати седем батареи Пейтриът (четири за военновъздушните сили и и три за сухопътните сили), включващи общо 450 ракети. Договорът е на стойност 3,9 милиарда $, а снабдител е американското държавно управление.

Системите ще бъдат ситуирани в Националния център за противовъздушна защита в Капу Мидия, окръг Констанца, и в Полк 74 " Михай Браву " в окръг Гюргево, показва в. " Зиарул финанчиар ".

Първата система се чака да влезе на въоръжение във военновъздушните сили през втората половина на тази година, а идващите три системи се чака да бъдат доставени до края на 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР