Румънски свещеник е задържан по обвинение в сексуално насилие, съобщава

...
Румънски свещеник е задържан по обвинение в сексуално насилие, съобщава
Коментари Харесай

Румънски свещеник е задържан по обвинение в сексуално насилие

Румънски духовник е арестуван по обвиняване в полово принуждение, оповестява в. „ Адевърул “.

Висарион Алекса е арестуван от полицията и по-късно подложен под правосъден надзор на 17 септември, откакто жена се е оплакала, че е била полово насилена по време на изповед. Според проверяващите нападението е осъществено на 23 април.

Днес съдът в Букурещ реши, че свещеникът ще остане под правосъден надзор през идващите 30 дни и отхвърли жалбите, подадени от него и от прокурорите.

Миналата седмица архиепископията на Букурещ разгласи, че е взела решение да в профил Висарион Алекса от служение, да отнеме длъжността му на енорийски духовник и да го осведоми непрекъснато за хода на правосъдните следствия. Институцията съобщи, че след произнасянето на правосъдната присъда и според от нея ще заяви и църковните наказания, които духовник Висарион Алекса ще би трябвало да понесе.

В. „ Адевърул “ осведоми, че през последните дни против него са подадени още пет тъжби за полово принуждение. Прокурорите ще ревизират новите тъжби и най-вероятно те ще бъдат включени в делото, по което той към този момент е с наложена мярка правосъден надзор, показва вестникът. 

Дисциплинарната комисия към Архиепископията на Букурещ е поискала пояснения от духовник Висарион Алекса и той е направил признания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР