Румънски, български и турски самолети изпълниха мисия на въздушна полиция,

...
Румънски, български и турски самолети изпълниха мисия на въздушна полиция,
Коментари Харесай

Български изтребители във въздуха заради руски самолети над Черно море

Румънски, български и турски самолети извършиха задача на въздушна полиция, като придружиха четири съветски самолета, прелетели във вторник над Черно море наоколо до въздушното пространство на НАТО, предадоха от bTV, базирайки се на Българска телеграфна агенция и на румънската организация „ Аджерпрес “. Информация за акцията дадоха и от Обединеното въздушно командване на НАТО.

Случаят е от началото на седмицата. Руските самолети - два бомбардировача Ту-22М, съпроводени от два изтребителя Су-27, са били ескортирани поредно от два самолета МиГ-21 на румънските Военновъздушни сили, два български МиГ-29 и два турски F-16.

Говорителят на Министерството на националната защита на Румъния Константин Спину посочи, че съветските самолети не са навлезли във въздушното пространство на НАТО, само че траекторията на полета им е била наоколо до него. Той изясни, че съветските самолети са навлезли в зона, в която страните имат право да изискат идентификация, а задачата по въздушна полиция е била осъществена под командването на НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР