Румъния предлага най-добре платения отпуск за майчинство. В северната ни

...
Румъния предлага най-добре платения отпуск за майчинство. В северната ни
Коментари Харесай

България - сред държавите с най-добре платен родителски отпуск

Румъния предлага най-добре платения отпуск за майчинство.

В северната ни съседка родителите могат да разчитат на общо 97.1 седмици наставнически отпуск.

На майките се предлага малко повече от две години отпуск при 85% от заплащането им, до момента в който на бащите се предлага 5.3 седмици отпуск при малко над 87.8% от заплатата.

Това демонстрира изследване на кариерната платформа Lensa.

В класацията страните са подредени по критерия за равностоен отпуск на цялостно възнаграждение. Той взима поради интервала на платеното майчинство (или бащинство), поправен с % от възнаграждението, който се заплаща за него.

Естония е на второ място с 84 седмици наставнически отпуск и е единствената страна в Топ 5 от класацията, която предлага 100% възнаграждение за заплатен отпуск както за майките, по този начин и за бащите.

На трето място е България, предлагаща общо 69.4 седмици отпуск, равностоен на цялостното възнаграждение.

Най-лошите условия за наставнически отпуск в класацията се оферират в Ирландия, Швейцария и Австралия. Тези страни оферират малко над 8 еквивалентни на цялостна ставка седмици заплатен отпуск, като са единствените три страни, които оферират под 10 седмици.

От всички 43 страни, включени в класацията, единствено 8 оферират заплатен отпуск при 100% от възнаграждението за майките, а 6 оферират цялостно възнаграждение както за майките, по този начин и за бащите.

Във всички страни има обща наклонност майките да получават доста повече заплатен наставнически отпуск от бащите.



Източник: Lensa

Държавите от Организацията за икономическо съдействие и развиване оферират заплатен отпуск от приблизително 60.2 седмици и 8.7 седмици надлежно на майките и бащите, а страните от Европейски Съюз оферират приблизително 70.6 и 7.1 седмици.

Проучването разкрива и най-подходящите кариери за грижа за децата: лекарските асистенти, логопедите и уеб разработчиците имат междинна годишна заплата от над 60 000 $, а уговорките им разрешават огромна еластичност, когато става въпрос за часове и ваканции.

Работата като водач за доставки също е добър метод родителите да печелят пари отвън фамилните си задължения, съгласно изследването на Lensa. Вечерите и почивните дни постоянно са пикови часове, само че водачите могат да избират къде и по кое време да работят.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР