Румъния не допуска транзит на автобусите с украински туристи за

...
Румъния не допуска транзит на автобусите с украински туристи за
Коментари Харесай

Румъния спира транзита на украинските туристи за България

Румъния не позволява пренос на рейсовете с украински туристи за България. За казуса сигнализира пред TravelNews Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници “Обединение Бъдеще за туризма” (ОБТ). Страната не е премахнала мярката по отношение на Коронавирус пандемията. ОБТ са изпратили писмо до министъра на туризма доцент Стела Балтова преди 10 дни, само че досега не ги приемала. Среща е планувана за на следващия ден, 31 май 2021 година

Автобус на българския туроператор “Дорис” е бил арестуван нощес на румънската граница при Галац с Молдова. “Държаха ни рейса 3 часа и го върнаха назад към Украйна. Причината е, че няма контрактуван " зелен " кулоар за България”, съобщи Тодорка Енева, шеф на компанията. Тя е уведомила за казуса служебния министър на туризма доцент Стела Балтова, която е звъняла да търси подпомагане от българския дипломат в Румъния. Туристите са пуснати да преминат през различен граничен пункт към 4 ч.

" Това е еднократно решение на казуса и благодарим на министър Балтова. Но през днешния ден потеглят доста рейсове с украински туристи за България. Държавата ни би трябвало да вземе трайно решение за преноса на украинските туристи през Румъния ", сподели Тодорка Енева. Тя също е писала писмо на Министерството на туризма и на Министерството на външните работи, само че досега нямали никакви отговори.

" По този метод не можем да чакаме туристи от Украйна през летния сезон, акцентира Енева. Българските управляващи би трябвало да реагират и да вземат ограничения. В противоположен случай ще си затворим и този пазар за българското Черноморие ", добави тя.

Украинският пазар е един от дребното, от които хотелиерите и туроператорите имат резервации за летния сезон. Основно туристите от там идват с рейсове. Компании реализират и чартъри до Варна, и Бургас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР